Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Desivé závery novej vedeckej štúdie: Takto zistíte, kto z vašich blízkych čoskoro zomrie

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

NEW YORK - Newyorskí vedci z Canisius College sa podujali na veľmi bizarný výskum. Zhovárali sa so 66 pacientmi, ktorí ležali na smrteľnej posteli v hospici a ostávalo im len pár dní života. Zistili, že väčšinu pacientov spájala jedna podobná vec.

Keď sa blíži smrť, väčšina ľudí na sklonku života začne mať vízie, v ktorých ich navštevujú mŕtvi príbuzní a priatelia. Tak znie záver výskumu newyorských vedcov, ktorý fenomén návštevy duchov zosnulých skúmali.

FOTO z prechádzky po lese jej nedá spať: Keď sa naň doma pozrela, zostala ako obarená

Mnohí z pacientov v hospici sa vedcom zdôverili, že cítili blízkosť niekoho z mŕtvych známych a veľmi časté boli vízie, v ktorých sa s nimi kontaktovali mŕtvi príbuzní. Sny a predstavy o zosnulých však na umierajúcich pacientov nepôsobili strašidelne, ale upokojujúco.

„Vplyv predsmrtných skúseností na umierajúcich a ich blízkych môže mať hlboký zmysel. K týmto víziám môže dochádzať mesiace, týždne, dni, alebo pár hodín  pred smrťou, pričom strach z umierania zmierňujú, takže prechod zo života do smrti je pre tých, ktorí ich zažívajú, jednoduchší,“ zistili podľa portálu Metro vedci.

Desivé závery novej vedeckej
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Znamená smrť koniec alebo pokračovanie? Prečítajte si na Vyšetrení o novom výskume, ktorý má odpoveď na otázku, či existuje posmrtný život!

Viac o téme: DuchHospicZáhrobie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu