Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Američania to spravili naschvál: Správa o Marse mala ubrať Putinovi zaslúženú pozornosť

Putinov prejav mali úmyselne kaziť Američania.
Putinov prejav mali úmyselne kaziť Američania. (Zdroj: SITA)

MOSKVA - Tak tomu sa hovorí paranoja. Poslanec ruskej Dumy Vjačeslav Nikonov je zrejme natoľko zaslepený "láskou" k svojmu prezidentovi, že neváhal Američanov obviniť z cieleného uberania zaslúženej pozornosti Putinovmu prejavu na Valnom zhromaždení OSN. Údajne si NASA naplánovala tlačovú konferenciu "Tajomstvo Marsu rozlúštené" tak, aby sa prekrývala s prejavom ruskej hlavy štátu.

Správami posledných dní boli rozhodne oznámenie Národného úrade pre letectvo a vesmír o nálezisku slanej tečúcej vody na Marse, ako aj stretnutie amerického prezidenta Baracka Obamu so svojím ruským náprotivkom Vladimirom Putinom. Médiá sa zamerali skôr na ich chladné správanie sa, ako na obsah ich príhovorov na 70. Valnom zhromaždení OSN.

Poslanec za stranu Jednotné Rusko Vjačeslav Nikonov si však myslí, že Putinova reč bola ústrednou časťou celého zhromaždenia a práve preto sa Spojené štáty snažili všemožne od neho odvrátiť pozornosť. „Znamená to, že potrebovali Putinovu reč prerušiť niečím skutočne závažným,“ povedal Nikonov podľa Rádia Slobodná Európa. 

Viac o téme: Tlačová konferenciaPríhovorNASAVladimir PutinMarsValné zhromaždenie OSNVjačeslav Nikonov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu