Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Šéf, ktorému by ste ruky, nohy bozkávali: Dopraje vám prácu snov na exotických miestach

Christian Mischler Zobraziť galériu (2)
Christian Mischler (Zdroj: FB/Christian Mischler )

SYDNEY - Časy sa menia! Už nemusíte sedieť zatvorený v kancelárii osem hodín denne, pozerať sa na bledé tváre svojich spolupracovníkov a v duchu odrátavať hodiny a minúty do odchodu domov. Teraz môžete pracovať z pláže s pohárom vína v ruke, cestovať, kam budete chcieť, predĺžiť si víkend na tri dni a dať si pauzu, ak budete mať pocit, že potrebujete spomaliť. Presne to je totiž spôsob, akým Christian Mischler prevádzkuje svoju spoločnosť a sám povzbudzuje svoj viac ako 100-členný personál, aby sa vybral spoznávať svet.

VIDEO najlepšej žiadosti o prácu, akú ste videli: Študent to rozbalil na plnej čiare!

Švajčiarsky podnikateľ pre portál news.com. au uviedol, že jeho ľudia nemajú pevné pracovné miesto. K dispozícií majú deväť kancelárií a môžu si vybrať jednu z nich, alebo pracovať z domu na pláži, ktorý si vyberú, za predpokladu, že budú prinášať výsledky.

Zamestnanci pracujú pre spoločnosť, ktorá vyvinula aplikáciu na last-minute rezerváciu hotelov s názvom HotelQuickly a sami si môžu vybrať čas, kedy budú pracovať. Či už je to večer, cez víkendy, alebo dokonca znížiť svoj pracovný týždeň na štyri dni, ak stihnú dokončiť úlohy, ktoré im boli pridelené.

"Ak je niekto super efektívny v piatok večer medzi 12. a 4. hodinou ráno, malo by mu byť vtedy dovolené pracovať," vysvetlil Christian. "Ak je niekto super produktívny, môže mu trvať len tri dni, aby dosiahol svoje výkonnostné ciele a potom má niekoľko dní voľno, aby sa zotavil pre nasledujúci týždeň. Je to veľmi flexibilná, plynulá kultúra práce,"  dodal.

Švajčiar si totiž uvedomil, že mnoho jeho zamestnancov nemohlo úplne vypnúť, ani keď bolo na dovolenke, a preto predstavil myšlienku spojenia odpočinku s prácou. Sám si zašiel na Nový Zéland a vďaka časovému posunu s Áziou mohol dopoludnie využiť na cestovanie a potom pracovať až do večera. Svoju firmu takto v posledných týždňoch riadil aj z Fidži či Kengurieho ostrova.

Jeho podnikateľská filozofia je naozaj pútavá, ale to ešte neznamená, že si ľudia môžu robiť úplne, čo chcú. Môžu síce cestovať, ale stále platí, že Christian uprednostňuje kontakt v tvárou tvár, takže sa zamestnanci nevyhnú ani osobným schôdzkam. V inom prípade poslúžia aspoň technické vymoženosti ako sú Skype a ďalšie digitálne nástroje. Zákaznícky servis a IT podpora musia byť k dispozícii 24 hodín denne.

Šéf, ktorému by ste
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: FB/Christian Mischler )

"Firmy sa zmenili," hovorí Christian, ktorý pracoval v tradičnom bankovom prostredí, kde bolo málo možností spojiť prácu a cestovanie.

"V Credit Suisse ste naozaj potrebovali mať dovolenku na relaxáciu a vypnutie. My už však nie sme viac v práci, alebo doma, alebo na dovolenke, je to vždy mix. Existujú dni, kedy nie ste produktívny a nemôžete nútiť ľudí, aby boli. Máme veľké očakávania, vysoko kvalifikovaní ľudia sú vzdelaní, z rôznych kultúr a prostredí, sú zvyknutí na cestovanie. Ak by sme ich zamkli v kancelárii na tri roky, to jednoducho nie je atraktívne pre pracovné sily prichádzajúce do hry. Flexibilita je to, čo hľadá mnoho absolventov a globálna dostupnosť internetu to umožňuje," hovorí majiteľ, pre ktorého môže byť pracoviskom každé miesto, kde je  wi-fi pripojenie.

Viac o téme: Christian Mischler
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu