Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Chcete vedieť, kde sa nemusíte báť o vlastné zdravie? TOP mapa dovolenkových destinácií

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: internationalsos.com)

BRATISLAVA – Letná sezóna so sebou prináša nielen krásne zážitky, ale bohužiaľ často aj využívanie zdravotnej starostlivosti v zahraničí. Či už dostanete z klimatizácie zápal ucha alebo sa porežete na ostrom kameni v mori, treba niekedy navštíviť aj nemocnicu. Medzinárodné SOS asistenčné centrum vytvorilo mapu, ktorá zobrazuje ako dobre sú krajiny pripravené na pacientov z iných štátov. Pozrite sa, kde sa zranení skutočne nemusíte obávať a naopak.

Pracovníci v 27 krajinách po celom svete pozbierali relevantné informácie z 53 kliník a 850 lekárskych služieb. Krajiny označili rôznymi farbami, béžová napríklad označuje krajiny, kde je veľký rozdiel medzi poskytovaním zdravotnej starostlivosti v hlavných a väčších mestách a vidiekom. Zelenou farbou sú zase označené štáty, kde nie je problém nájsť aj o polnoci zubára, kúpiť takmer akékoľvek lieky a dohovoriť sa vo viacerých jazykoch.

Chcete vedieť, kde sa
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: internationalsos.com)

V krajinách označených žltou farbou by ste mali mať problém len v prípade, ak máte veľkú smolu a chytíte nejakú skutočne vážnu chorobu, ktorá bude vyžadovať evakuáciu do pokročilejšieho alebo špecializovaného zdravotníckeho zariadenia. Oranžové štáty už vyžadujú trošku odvahy zo strany turistov. Základná zdravotná starostlivosť je obmedzená, problém môže byť aj s liekmi, preto by prípadná hospitalizácia prebehla v inom štáte.

Chcete vedieť, kde sa
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: internationalsos.com)

Krajiny, v ktorých nie je dostupná takmer žiadna zdravotná starostlivosť, kde je problém najmä s dodávaním potrebných medikamentov a hrozí vysoké riziko nákazy z vody a jedla, také organizácia označila farbou červenou. Na mape je zároveň vyznačené, aký typ zdravotníckeho zariadenia sa v štátoch s dostupnými dátami nachádza.

Viac o téme: Zdravotná starostlivosť v cudzine
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu