Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Jessica (38) sa vydala za Boha: Zasvätená panna si vzala Ježiša Krista

Jessica sa vydala za Ježiša
Jessica sa vydala za Ježiša (Zdroj: Diecéza vo Fort Wayne)

FORT WAYNE - Ježiš Kristus síce málokedy vystupuje v podobe ženícha, ale tentokrát sa udiala výnimka. Jeho nevesta, stredoškolská učiteľka z Indiany Jessica Hayseová, mu cez víkend povedala svoje "áno". Obradu sa zúčastnili stovky zvedavých hostí.

V kostole mal natočiť zázrak: VIDEO, ako sa Panna Mária začala modliť na omši

Tridsiatnička sa sobášom s Božím synom v meste Fort Wayne pridala k zvláštnej skupine "zasvätených pannien". Podobne ako mníšky sa rozhodli pre život v celibáte, ale nežijú v kláštoroch a nie sú povinné vykonávať konkrétnu prácu pre katolícku cirkev. Väčšina však pomáha ako dobrovoľníčky pre miestnu diecézu alebo cirkevné združenie.

Hayesová, ktorá je učiteľkou teológie na tamojšej strednej škole, uviedla, že sa rozhodla stať zasvätenou pannou po rokoch modlitby a sebaspytovania. Má v pláne aj naďalej žiť svoj normálny život, ale už sa nebude môcť viac vydať, alebo mať s niekým sex.

Sobotňajší obrad viedol biskup Kevin C. Rhoades v katedrále Nepoškvrneného počatia a vyjadril sa, že Jessica je veľmi vhodná kandidátka, ktorá sa úplne oddáva Ježišovi a je zasvätená životu v panenstve. Bohoslužby sa zúčastnili stovky ľudí a Jessica sa takáto účasť pozdávala.

"Teraz, keď som urobila verejný záväzok, je to pre mňa povzbudením žiť podľa predstáv, pretože ľudia vedia kto som a ja potrebujem žiť svoj život v súlade s mojím rozhodnutím," vysvetlila a dodala, že je veľmi šťastná, že mala toľko svedkov na svadbe.

V jednej veci sa však Jessica vôbec nevymykala spomedzi klasických neviest. Veľmi dlho zvažovala, aké šaty si nakoniec vyberie, tak aby boli pekné, ale zároveň aj konzervatívne, pretože počas obradu musela ležať pred oltárom tvárou k zemi.

Jessica je momentálne iba jednou z 3500 zasvätených panien po celom svete a prvou zasvätenou pannou v diecéze za 25 rokov. Vysvätenie nie je rovnakým obradom ako manželstvo, ale využíva niektoré z jeho symbolov, vrátane šiat, závoja či prsteňa, aby upozornil ženy, že sa zaviazali stráviť život v službe Bohu.

Viac o téme: Ježiš KristusZasvätená pannaJessica Hayes
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu