Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Neskutočný trik šamanov v Rusku: Pomocou nadprirodzených síl zmenili papier na peniaze!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Zoznam s.r.o.)

MOSKVA Ruskí kriminalisti zatkli dvoch podvodníkov zo Stredoafrickej republiky, ktorí pripravovali podnikateľov z Moskvy a okolia o peniaze trikom, meniacim papier s pomocou "nadprirodzených síl" a "špeciálneho roztoku" na stodolárové bankovky.

Márnivá blondínka (39) "zločincom roka": Usvedčila sa sama a poriadne hlúpo!

Podvodníci podľa ministerstva vnútra zohrávali pred dôverčivými ľuďmi hotové divadelné predstavenie: list čierneho papiera pred ich zrakmi potierali chemickým roztokom a potom ponúkali overiť pravosť skutočnej bankovky, ktorú medzitým podstrčili namiesto mokrého papiera, bez toho aby si toho diváci všimli. Bankovku vskutku v zmenárňach akceptovali - a potom už bol len krôčik k plánom na spustenie veľkého biznisu na výrobu desiatok miliónov dolárov. Od jedného z poškodených tak vymámili päť miliónov rubľov (cca 69-tisíc eur) na "čarovný preparát".

Svoje predstavenie zohrávali v chirurgických maskách a rukaviciach, čo vysvetľovali tým, že výpary z preparátu sú vraj životu nebezpečné.

Policajti chytili "alchymistov" pri preberaní peňazí od jednej z potenciálnych obetí. V batožine mali Afričania 57 balíčkov načierno zafarbeného papiera, narezaných na veľkosť bankoviek.

Za podvod "v zvlášť veľkom rozsahu" im hrozí až desať rokov za mrežami.

Čosi podobné sa podľa serveru Newsru.com odohralo aj pred štyrmi rokmi v Novosibirsku, kde sa dvojica Afričanov snažila bohatým podnikateľom nahovoriť, že disponuje "polotovarmi" na výrobu eur. Stačí vraj "polotovary" premiešať vo vedre so "špeciálnymi chemikáliami" a skutočnými bankovkami a potom si už len osem hodín počkať, než obsah vedra "nakypí" na trojnásobnú hodnotu. Trik však spočíval v nepostrehnuteľnej zámene pravých eur za falošné. Než sa však alchymisti stačili nenápadne vypariť, kriminalisti ich pochytali.

Viac o téme: PodvodBankovkyKúzelníci
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu