Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Elisa (14) sa nemala narodiť: Skazený potrat dostal jej rodičov na kolená, teraz to chcú zmeniť

Rodina potrebuje peniaze.
Rodina potrebuje peniaze. (Zdroj: rodina Bellandiovcov)

LONDÝN - Manželia Aurora (57) a Giuseppe (58) Bellandiovci žalujú nemocnicu v talianskom Rimini za neúspešný potrat pred 15 rokmi. Od zdravotníckeho zariadenia žiadajú milión eur za "psychickú traumu" a náklady spojené s výchovou ich teraz 14-ročnej dcéry Elisy. Najzarážajúcejšie na všetkom je, že ona ich v tom ešte podporuje. Neobvyklý prípad má neobvyklé pozadie.

Aurora mala 43 rokov, keď náhodne otehotnela a pár sa navyše staral už o staršieho syna, takže sa bál, že by ďalšie dieťa nezvládol. Okrem toho žena trpela zdravotnými komplikáciami spojenými s fibrómom vaječníkov, takže jej lekári odporučili potrat.

Manželia súhlasili s jeho vykonaním, ale potrat neprebehol úspešne a tehotenstvo pokročilo tak ďaleko, že to nemohli skúsiť znova. Koniec tehotenstva a pôrod boli také komplikované, že dvojica úspešne žalovala nemocnicu za "fyzickú ujmu matky" a dostala odškodné vo výške 120-tisíc eur. Teraz ale chce získať ešte viac.

Giuseppe bol päť rokov nezamestnaný a u Aurory sa, bohužiaľ, rozvinula Parkinsonova choroba, čo znamená, že rodina je na tom finančne veľmi zle. "Doktori ju priviedli na svet. Mali by jej zabezpečiť štúdium a nevyhnutné potreby, kým nebude mať 18," povedal nešťastný otec pre britský portál MailOnline.

"Bolo nám povedané, že sme mali ísť na potrat. Ostatné páry, ktoré otehotnejú, dostanú na výber, či si to nechajú, alebo nie. My sme sa rozhodnúť nemohli. Povedali nám, najprv "Je tehotná a musí ísť na potrat", potom, "Nemôžete ísť na potrat". Rozhodli všetko. A keď o všetkom rozhodli, mali by niesť zodpovednosť," uviedol Giuseppe.

 

Parents sue hospital for cost of bringing up daughter after failed abortion

Posted by Daily Mail on 13. august 2015

Aj keď sa jeho slová zdajú byť na prvý pohľad sebecké či kruté, Talian trvá na tom, že všetko robí pre svoju milovanú dcéru. "Nesnažím sa stať milionárom. Chcem len dosť pre moju dcéru, aby mohla študovať," vysvetlil.

"Vždy sa budeme snažiť urobiť pre ňu nemožné, je to naša dcéra. Pre mňa, jej matku a Marca (ich staršieho syna] je naša malá kráľovná. No nebola to moja chyba, takže je nespravodlivé, že mám za to platiť, aj keď, ako môžete vidieť, moja dcéra je úžasná," dodal Guiseppe.

Viac o téme: Aurora BellandiováGuiseppeElisa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu