Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Ďalší škandál v lotérii, tentokrát v Nemecku: Ukázali iné čísla v Lote, ako boli vyžrebované

Gundula Gauseová zostala v pomykove.
Gundula Gauseová zostala v pomykove. (Zdroj: zdf)

BRATISLAVA/BERLIÍN - Po trapase v srbskej lotérii, ktorý zaváňa megapodvodom, sa objavil v súťaži Loto ďalší problém. Tentokrát sa o horúce okamihy postarala nemecká verejnoprávna televízia ZDF, ktorá divákom pri obrazovkách ukázala iné vyžrebované čísla, aké čítala moderátorka. Veruže aj pre ňu to bol vcelku šok.

VIDEO megapodvodu v priamom prenose: Počas žrebovania Lota sa stalo niečo neskutočné!

Moderátorka Gundula Gauseová (50) počas sobotňajšieho večerného programu "heute journal" mala na starosti prečítať vyžrebované čísla v nemeckej súťaži Loto. Keď sa však zahĺbila do textu, ktorý mala na papieri a otvorila ústa, rýchlo sa zarazila. Na infografike určenej divákom totiž bolo uvedené niečo úplne iné.

Skúsená mediálna harcovníčka napokon uverila tomu, že technika je múdrejšia ako papier a odrecitovala čísla uvedené v infografike. Tá však bola chybná. Svietili na nej síce slová, že ide o žrebovanie zo stredy, ale uvedený správny sobotný dátum 1. august všetko zamotal. Po upozornení z réžie moderátorka napokon zmätok napravila, keď divákom povedala, že ide o staré žrebovanie a nové výsledky sa dozvedia v teletexte alebo na webovej stránke televízie.

Situáciu na konci programu odľahčil Gauseovej spoločník Claus Kleber (59), ktorý sa nechal počuť, že dnes boli bez záruky nielen čísla v predpovedi počasia, ale aj tie v lotérii. A divákom sa ospravedlnil. Rovnako tak urobila neskôr televízia aj na sociálnych sieťach.

 

Viac o téme: LotoGundula GauseZDF
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu