Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Pri pohľade na tento vrak zamrazí: VIDEO zvnútra lode pripomína strašidelné filmy

Pri pohľade do tohto vraku až mrazí Zobraziť galériu (2)
Pri pohľade do tohto vraku až mrazí (Zdroj: YouTube)

MICHIGAN - Hľadači vrakov lodí objavili skutočný poklad. Na dne jazera Michigan v Spojených štátoch sa po 116 rokoch objavil vrak, ktorý skutočne pripomína loď duchov. Keď totiž kamery nazreli do vnútra parníka menom John V Moran, muži za obrazovkami ostali šokovaní. Pozrite sa, čo tam našli!

Michigan Shipwreck Research Association pri pobreží Muskegonu pátrala po vrakoch. Ich sonar pred mesiacom zachytil niečo v hĺbke asi 110 metrov. Keď tam spustili ponorky a kamery, našli neporušené sklá na oknách a desivo dokonalo zachované kajuty. Všetko vyzerá ako z filmu Piráti z Karibiku.

Pri pohľade do tohto
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: YouTube)

Doteraz výskumníci čakali na lepšie počasie, aby sa mohli lepšie pozrieť, ako vyzerá loď, ktorá už 116 rokov leží pod vodou, vystavená všetkým vplyvom tohto prostredia. Nechýba ani zábradlie, ani stožiar, všetko je tak, akoby sa loď potopila z ničoho nič. „Kotvy sú na mieste, v oknách je stále sklo. Jediné, čo chýba, je komín,“ povedal šéf asociácie Craig Rich.

Táto loď, spolu s inými, patrila kapitánovi Edwardovi Giffordovi Crosbymu, ktorým pár rokov po jej potopení zahynul na Titanicu. Asi 65 metrov dlhý parník John V Moran naposledy videli 12. februára 1899. Šlo o pomerne mladú loď, prvýkrát vyplávala len 11 rokov pred svojím potopením. V osudný deň viezla múku, krmivo pre zvieratá, hrášok či olej na pečenie.

Narazila však na ľad, ktorý spravil do jej trupu dieru. Loď sa začala rýchlo zaplavovať, čerpadlá na množstvo vody v podpalubí nestačili. Kapitán John McLeod nariadil posádke nastúpiť to záchranných člnov, bolo ich 24. Celá posádka nešťastie prežila, a to vďaka sesterskému parníku Naomi, ktorý plával neďaleko a začul píšťalku. 

Viac o téme: VrakPotopená loďParník
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu