Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Príjemná teplota v byte aj v lete

Velux,  Ilustračné foto Zobraziť galériu (5)
Velux, Ilustračné foto (Zdroj: PR)

Letné mesiace so sebou okrem slnečného počasia a oddychovej nálady prinášajú aj nadmerné teplo. V prehriatom interiéri sa ťažko oddychuje, či sústredí, a pritom existujú možnosti, ako zabezpečiť príjemné prostredie.

Podľa nedávno realizovanej štúdie, ktorú vypracovala spoločnosť VELUX, si Európania uvedomujú dôležitosť zdravého domova. Najdôležitejšie faktory, ktoré ho podľa nich vytvárajú sú napríklad kvalitný spánok, ale aj čerstvý vzduch, či dostatok denného svetla. V lete však blahodarne svetlo so sebou do interiéru prináša aj nadbytočné teplo, ktoré môže negatívne ovplyvniť našu pohodu. „Najefektívnejším riešením, ako prirodzene zamedziť vstupu tepla do našich domovov je používanie tieniacich doplnkov,“ vysvetľuje marketingová manažérka spoločnosti VELUX, Magdaléna Bartková. 

Velux, PR
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: PR)

Denné svetlo je podľa Európanov dôležitou zložkou zdravého domova. 

Tieniť, tieniť, tieniť

To by malo byť naše heslo počas leta. Najdôležitejšie je nedovoliť teplu vstúpiť do miestnosti. O pohodu v podkroví sa postarajú najmä vonkajšie tieniace doplnky VELUX. Vonkajšia roleta, či vonkajšia markíza sú schopné udržať teplotu v interiéri nižšiu o 6 až 7°C, práve preto, že zastavia teplo ešte predtým, ako vstúpi dovnútra. 

Velux, PR
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: PR)

Vonkajšie tieniace doplnky VELUX pomáhajú udržiavať v podkroví príjemnú vnútornú teplotu aj bez použitia klimatizácie.

Tieniť možno aj štýlovo

Spoločnosť VELUX verí, že rolety patria medzi plnohodnotné dizajnové doplnky interiéru, ako sú prikrývky, či vankúše. Preto pri ich návrhu spolupracuje so zvučnými európskymi dizajnérskymi menami.

Unikátnu atmosféru v miestnosti vytvorí nová farebná kolekcia roliet VELUX. O jej dizajn sa postarala prestížna európska agentúra na predikciu trendov – Trend Union. Na trhu je k dispozícii približne sto rôznych farieb, materiálov a textúr, rozdelených do niekoľkých kategórií. Každý má možnosť vybrať si z množstva produktov. Na druhej strane, ich nie je až tak veľa, aby to viedlo k nerozhodnosti. 

Velux, PR
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: PR)

Farebná kolekcia roliet VELUX prináša dizajnové riešenie pre každý interiér. Záujemcovia si môžu vybrať z viac ako sto farieb, textúr a materiálov.

Okrem zatemňujúcich a plisovaných, sa na trh dostávajú po prvý raz v histórii spoločnosti VELUX tzv. rímske rolety. Tie sú k dispozícii v prírodných a zemitých farbách, ktoré dodajú interiéru veľmi jemný podtón. Na šiestich dizajnoch z tejto kategórie sa podieľalo známe dizajnérske duo Scholten & Baijings. Snažili sa vo svojich návrhoch zachytiť denné svetlo ráno, počas dňa a pri západe slnka. Plusom rímskych roliet je tiež ich flexibilnosť – tým, že je k dispozícii na predaj aj samotná látka, možno ju kedykoľvek vymeniť a dopriať interiéru nový vzhľad.

Velux, PR
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: PR)

Dizajnérske duo Scholten & Baijings sa pri vytváraní kolekcie inšpirovalo práve slnkom a jeho pohybom na oblohe počas dňa.

www.velux.sk

-Reklamná správa-

Viac o téme: Velux
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu