Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Koniec hriechom na dovolenke v Španielsku: Turistom chcú diktovať, aké plavky musia nosiť

Katolíci, zachovajte si v lete slušnosť! Zobraziť galériu (2)
Katolíci, zachovajte si v lete slušnosť! (Zdroj: thinkstock)

OVIEDO - Letným flirtom na rozpálených piesočných plážach možno odzvonilo. Španielska ultrakatolícka skupina na čele s Pedrom Menendézom žiada, aby na obľúbených severných plážach nedochádzalo k hedonizmu v dôsledku nahoty tela. Vyzýva aj turistov, aby išli príkladom.

Severné Španielsko čelí kontroverznej požiadavke, kvôli ktorej môže dôjsť k poklesu turistickej návštevnosti na plážach vychýrenej Astúrie. Katolícka skupina okolo Pedra Menendéza razí kampaň za oddelené pláže pre obe pohlavia. Lovci slnečných lúčov by už nemohli opaľovať pohľadmi opačné pohlavie a zabránilo by sa tým „hriechom tela“, myslia si krajní katolíci.

Dajte si pozor na kúpanie v mori: Môžu vás nemilo prekvapiť mäsožravé baktérie!

„Katolíci, zachovajte si v lete slušnosť: Nechoďte na zmiešané pláže!“ vyzývajú plagáty spomínanej skupiny veriacich. Španielski katolíci tvrdia, že vychádzajú z kresťanských noriem slušnosti, zoznam ktorých zaviedli španielski biskupi v roku 1958. Spoločné kúpanie podľa nich zvádza k hriechu, tlmočí Daily Mail.

Stop opitým turistom!

Filozofia skupiny Carlistas vznilkla prvýkrát už v roku 1830, keď sa katolicizmus stal základným pilierom krajiny. „Nahota tela a prevažujúci hedonizmus môže oslabiť  oddanú dušu,“ uviedol hovorca skupiny. Na ich facebookovej stránke sa dokonca objavili odporúčania, čo by mali mať ľudia na plážach oblečené: „Muži by mali mať na sebe iba jednoduché plavky a ženy celodielne, vrátane krátkej sukne, ktorú by si obliekli v čase, keď nebudú vo vode.“ Skupina tiež vyzvala rekreantov zo strany turistov, aby išli domácim príkladom a odsúdila „všetkých opitých turistov, ktorí infikujú pláže.“

Kontroverzná výzva
Zobraziť galériu (2)
Kontroverzná výzva  (Zdroj: Facebook/comuniontradicionalista.deaviles)

 

Viac o téme: AstúriaDovolenka pri mori
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu