Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Emily (†16) nebola osem týždňov na záchode: Strašná smrť, keď ju zbadal lekár, onemel

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock)

ST AUSTELL - Emily Titteringtonová mala celý život nepredstaviteľnú fóbiu z použitia toalety, čo sa jej napokon stalo osudným. Paradoxné však je, že lekári o príčine problémov nemali žiadne tušenie, až dokým nevideli jej brucho!

Podľa súdnej pitvy zomrela 16-ročná autistka Emily Titteringtonová na dvojmesačnú zápchu po tom, ako kvôli fóbii odmietala ísť na záchod. Hrubé črevo sa jej rozšírilo tak enormne, že začalo stláčať hrudnú dutinu a tlačiť na iné vnútorné orgány. Lekári sa však zhodli na tom, že keby mala vhodnú liečbu, mohla ešte žiť.

Neskutočné: Takto vyzerá tínedžerka, ktorá celé roky je len hranolčeky a syr!

„Všetky príznaky nasvedčujú zadržiavaniu stolice,“ informovala súdna patologička Emma Carlyonová. „S takýmto niečím som sa ale ešte nestretla,“ dodala. Podľa vyšetrovateľov trpela Emily celý život črevnými problémami, ale pravú príčinu až doteraz lekári nepoznali. Matka dievčaťa márne bojovala, aby svoju dcéru prinútila dať sa riadne lekársky vyšetriť. Lekár jej predpisoval preháňadlá, ale nikdy ju riadne neprehliadol.

Jej rebrá boli vytlačené hore!

V deň smrti rodinu dvakrát navštívil zdravotník Lee Taylor, ktorý Emily opísal ako veľmi bledú a sťažujúcu sa na bolesť medzi lopatkami. Do nemocnice ísť odmietla a podrobnejšie vyšetrenie nechcela. Podľa jeho svedectva mala na sebe voľnú nočnú košeľu a opuch brucha si nevšimol. Druhá núdzová návšteva pohotovosti však už bola oveľa dramatickejšia.

„Emily ležala nehybne na zemi v kúpeľni a bolo vidno, že má veľmi veľké, akoby predĺžené brucho. Jej spodné rebrá boli vytlačené oveľa vyššie, ako je normálne,“ poznamenal Taylor, ktorý bol v šoku, keď to videl.

Tínedžerkina sestra Hannah Herbertová (29) autistickú dievčinu naposledy videla mesiac pred jej smrťou a nechala sa počuť, že sestra nežila v zdravom a bezpečnom prostredí a už v minulosti so svojimi obavami kontaktovala sociálne služby. Matka Emily vyhlásila, že jej dcéra nebola na toalete šesť až osem týždňov, čo bolo pre ňu bežné. Rodina sa jej dokonca pokúšala pomôcť homeopatikami a "liečbou na diaľku", uvádza Daily Mail.

Viac o téme: ZáchodToaletyFóbiaEmily Titterington
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu