Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Chceli by ste byť na jej mieste: Táto známa žena si zarobí 85-tisíc na hodinu a skoro za nič!

Chelsea Clintonová
Chelsea Clintonová (Zdroj: SITA)

WASHINGTON - Manželia Bill a Hillary Clintonovci zarobili vlani za svoje prednášky a verejné vystúpenia 25 miliónov dolárov, čo je naozaj úctyhodná suma. Stali sa však preto terčom kritiky a odborníci hovoria, že ich ceny sú príliš vysoké. Aby toho nebolo málo, najnovšie sa o rozruch postarala aj ich dcéra Chelsea, ktorá zjavne kráča v rodičovských šľapajach. Za hodinové zotrvanie na akademickej pôde univerzity v Kansas City si zarobila slušných 85-tisíc dolárov (cca 76-tisíc eur).

Univerzita pri príležitosti otvorenia ženskej siene slávy na začiatku tohto roka pátrala po vplyvných osobnostiach, ktoré by mohli predniesť reč a dopracovali sa až k menu Hillary Clintonovej. O tej je však známe, že svoju osobu "nepredáva" za lacný peniaz a 350-tisíc dolárov za jej prítomnosť sa im zdalo naozaj priveľa. Šesťciferná suma ich síce odradila, ale nezašli ďaleko a rozhodli sa pre úspornejší variant: jej dcéru Chelsea.

Univerzita zaplatila dcére bývalej prvej dámy 85-tisíc dolárov za krátke vystúpenie, ktoré jej ukrojilo len asi hodinu z voľného času. Podrobnosti o Clintonovej požiadavkách boli získané denníkom The Washington Post a ukazujú, že Chelsea chcela mať počas návštevy všetko pod kontrolou.

"Dohodla sa na 10-minútovej reči, 20-tich minútach účasti v relácii moderovaných otázok a odpovedí a pol hodine pózovania pre fotografie s VIP," povedal John Martellaro, hovorca univerzity, ktorý prezradil aj to, že kvôli pohodliu požiadala o určitý typ stoličky.

Podľa Martellara bol honorár zaplatený zo súkromných darov a 1100 rýchlo vypredaných vstupeniek. Jedna stála 45 dolárov.

Chelsea Clintonová nedávno opustila svoju prácu reportérky pre televíznu sieť NBC, kde pôsobila od roku 2011 ako zvláštna korešpondentka za plat 780-tisíc dolárov ročne (cca 697-tisíc eur). Podľa niektorých komentátorov, ale išlo o "šialené množstvo peňazí takmer za nič." Z pozície odišla v auguste minulého roka pred narodením svojho prvého dieťaťa.

Viac o téme: Chelsea Clintonová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu