Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Toma (24) vykopli z Kanady za niečo neuveriteľné: Pokojne sa to môže stať aj vám!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: photl.com)

LONDÝN - Brit Tom Rolfe si zavaril u kanadských úradov, ktoré sa rozhodli, že ho z krajiny vyhostia na 28 mesiacov po tom, čo vraj porušil podmienky turistického víza a pracoval bez povolenia. Na tom by nebolo nič divné, keby mladý muž len nepomáhal svojej priateľke zveľadiť byt.

Toma si podali imigrační úradníci kvôli fotografiám, na ktorých je s priateľkou Sam a spolu tmelia praskliny na stenách jej bytu. Brit bol v Kanade na turistické víza a zábery boli použité na preukázanie, že pracuje v krajine nelegálne.

"Je to smiešne, len som pomáhal Sam upratať jej byt skôr, než ho predala, aby sme si mohli nájsť spoločné miesto. Zaobchádzali so mnou, ako so zločincom, povedali mi, že mám osem dní na opustenie krajiny. Zničilo to naše plány," prezradil nahnevaný mladík.

Tom z Južného Walesu si s priateľkou chceli otvoriť záchranné centrum pre psy v jej rodnom meste Edmonton, v kanadskej Alberte. Požiadal o povolenie na pobyt a musel opustiť Kanadu, aby mohol prejsť opäť cez imigračnú kontrolu. Dvojica precestovala 300 míľ do Montany v Spojených štátoch a potom sa okamžite vrátila späť do Kanady, aby boli jeho nové víza opatrené pečiatkou.

Dvojica si ale prešla trojhodinovou tortúrou. Každého dali úradníci do inej miestnosti, zatiaľ čo prehľadali ich auto a majetok. "Pozerali si zábery v mojom fotoaparáte a videli fotky, ako som pomohol Sam vyplniť praskliny v múroch, kde viseli obrazy. Hovorili, že som tým bral zamestnanie nejakému Kanaďanovi. Úplne ma položilo, keď mi povedali, že do osem dní musím opustiť krajinu," zveril sa mladík, ktorý sa môže vrátiť najskôr o 28 mesiacov.

Tom si tak zbalil svoju batožinu a chystá sa odletieť domov s tým, že o pár mesiacov ho bude nasledovať aj Sam s jej dvomi psami. "S Kanadou som nateraz skončil. Myslel som, že je súčasťou Commonwealthu, takže som prekvapený, že so mnou zaobchádzali takto... Museli sme kompletne prehodnotiť všetky naše plány, pretože som urobil trochu práce okolo domu svojej priateľky," dodal.

Tom spoznal Sam v Indonézii v roku 2013, keď sa dal na cestovanie po otcovej tragickej smrti spôsobenej nádorom na mozgu. Má v pláne usadiť sa v Bristole a už hľadá miesto, kde by mohli s priateľkou bývať.

Kanadská hovorkyňa Border Services Agency odmietla podľa portálu mirror.co.uk dôvody Tomovho vyhostenia komentovať. "Nechceme poskytovať žiadne konkrétne informácie kvôli kanadským zákonom na ochranu súkromia," vysvetlila.

Viac o téme: VízaVyhostenieKanadaTom Rolfe
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu