Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Tínedžerka (†19) sa necítila dobre, lekári jej zakázali gúgliť: Onedlho zomrela na rakovinu!

Bronte Doyneová Zobraziť galériu (2)
Bronte Doyneová (Zdroj: Facebook/Bronte Doyne)

NOTTINGHAM - Keď sa lekárom zdôverila so svojimi obavami, nebrali ich vážne a odporučili jej, aby už negooglila informácie o svojej diagnóze. Zarážajúce odbitie prišlo pred jej smrťou na vzácnu formu rakoviny, s ktorou sa ani po dvoch rokoch rodina stále nezmierila.

Bronte Doyneová bola presvedčená, že umiera na zriedkavú formu rakoviny pečene, o ktorej sa dočítala na internete. Keď to však oznámila lekárom, poradili jej, aby už „prestala gúgliť chorobu“ a že bude v poriadku. O 16 mesiacov neskôr však zomrela na karcinóm pečene.

Tínedžerka (†18) pomaly umierala na zákernú rakovinu: Na druhý svet ju poslal krutý omyl lekárov

„Bronte zažila žalostný nedostatok starostlivosti a empatie,“ vyjadrila sa rozrušená matka dievčiny Lorraine Doyneová (50). Jej dcéra si sťažovala na bolesti blízko žalúdka už v septembri 2011. Lekári si najprv mysleli, že ide o zápal slepého červa, kým jej diagnostikovali Fitz-Hugh-Curtisov syndróm. O tri mesiace neskôr podstúpila operáciu a ubezpečili ju, že bude v poriadku.

Lekár len pokrčil ramenami

Keď sa Bronte zhovárala s onkológmi, kládla im rôzne otázky, ktoré im zrejme neboli príjemné a snažili sa ju odbiť. „Doktor bol hrubý a len pokrčil ramenami,“ rozhorčene si poznamenala do denníka.  „Môžete spať tu, keď chcete, ale nebudeme nič robiť,“ sarkasticky poznamenal a nechal ju čakať. Jej obavy zo smrti sa však stále stupňovali a priatelia si všimli, ako veľmi rýchlo zhodila niekoľko kilogramov. „Keď sme sa lekárov po operácii spýtali, či sa jej rakovina môže vrátiť, odvetili, ako to pomôže Bronte?!“ spomína mama dievčiny. Oznámili jej, aby prišla na kontrolu o ďalších dvadsať rokov.

Zákaz najpoužívanejšieho prípravku v poľnohospodárstve: Obava z rakoviny, používa sa aj u nás

Bronte si však o vzácnej forme rakoviny vygúglila čo najviac informácií, pretože sa ani po operácii necítila dobre, uvádza Mirror. „Moje telo sa necíti veľmi dobre, pomóc,“ znela jej posledná správa pred smrťou na sociálnej sieti. Zomrela v marci 2013 a nikto z blízkych sa dodnes nezmieril s jej nečakaným úmrtím, ktorému mohli zabrániť, keby lekári dievčine venovali viac pozornosti. Prípad sa preto rozhodli medializovať.

Tínedžerka (†19) sa necítila
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Bronte Doyne)

Viac o téme: RakovinaBronte DoyneFitz-Hugh-Curtisov syndróm
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu