Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Odstrašujúci príbeh krásky (27): Počas školy chodila do solária, teraz jej rakovina rozožiera tvár!

Tawny doplatila na návštevy v soláriu Zobraziť galériu (3)
Tawny doplatila na návštevy v soláriu (Zdroj: Facebook)

MONTGOMERY - Ak niekto potrebuje dôvod na to, aby nechodil do solária, alebo sa neopaľoval na slnku bez ochranného krému, tu je. Volá sa Tawny Willoughbyová a trpí rakovinou kože. Jej životný príbeh berte ako varovanie.

Tawny je dvadsaťsedemročná mamička z Alabamy, ktorá pracuje ako zdravotná sestra. Keď mala 21, diagnostikovali jej rakovinu kože. Ako stredoškoláčka chodila veľmi často do solária. "Navštevovala som ho štyri až päťkrát týždenne, pretože opálenie mi rýchlo vybledlo," napísala na Facebooku.

Odstrašujúci príbeh krásky (27):
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook)

V dôsledku toho sa u nej päťkrát vyvinul bazalióm a raz spinocelulárny karcinóm (formy rakoviny kože). Každého polroka až každý rok chodí na pravidelnú kontrolu dermatológovi, pričom každý krát u nej objaví ďalšiu rakovinu kože. Minulý mesiac, počas toho, ako sa liečila, zdieľala na sociálnej sieti veľavravnú fotografiu, prostredníctvom ktorej chce varovať druhých pred nebezpečenstvami opaľovania. Doteraz ju zdieľalo už viac ako 55 tisíc užívateľov.

Odstrašujúci príbeh krásky (27):
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook)

"Ak niekto potrebuje motiváciu na to, aby prestal chodiť do solária, alebo sa nevypekal na slnku, tu ju máte. Takto vyzerá liečba rakoviny kože. Používajte opaľovací krém. Máte len jednu kožu a mali by ste sa o ňu starať. Poučte sa z chýb druhých. Nedovoľte opaľovaniu, aby vám zabránilo v tom, aby ste videli vyrastať vaše deti. To je môj najväčší strach, pretože sama som matkou dvojročného chlapčeka."

Odstrašujúci príbeh krásky (27):
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook)

Tawny v rozhovore so CNN povedala, že nečakala, že jej fotka bude mať taký úspech. Teraz dúfa, že jej výzva pomôže zachrániť životy.

Rakovina kože na Slovensku patrí medzi časté nádorové ochorenia. Vo väčšine prípadov ju spôsobuje nadmerné vystavovanie sa na slnku a faktory, ktoré zvyšujú úroveň rizika tohto ochorenia, ako čas strávený vonku, vaša prirodzená farba pleti či už spomínané používanie solária.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu