Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Solárium Annu (33) takmer zabilo: Rakovina a veľká jazva do konca života

Anne sa jazva tiahne od oka až k ústam Zobraziť galériu (4)
Anne sa jazva tiahne od oka až k ústam (Zdroj: profimedia.sk)

WORTHING - Anna Taylorová z Veľkej Británie bola maniačkou do solária. Tri roky do neho chodila takmer každý deň. A to sa jej kruto vypomstilo. Ochorela na rakovinu. Nádor jej síce vyoperovali, ale na tvári jej ostala veľká jazva, ktorá jej bude navždy pripomínať, aká bola nezodpovedná voči svojmu zdraviu.

  

Ľudia sú nepoučiteľní. Médiá pravidelne informujú o škodlivých účinkoch solária a aj tak sa stále nájdu takí, ktorí sa na ňom stanú závislými. Medzi nimi aj tridsaťtriročná Anna, ktorá si privátne solárium zriadila priamo u seba doma. Trávila v ňom šesť dní v týžni, čo je ďaleko častejšie než je prípustné.
 
Po troch rokoch presedlala na samoopaľovacie krémy a vyhýbala sa slnku, aby nemala vrásky. Škoda už ale bola napáchaná. Lekári Anne na tvári diagnostikovali rakovinu. Pri nose sa jej vytvoril bazálny karcinóm (jedna z najzávažnejších foriem rakoviny kože, pozn. red.) Rok predtým jej pritom odborník tvrdil, že ide len o malú neškodnú jazvičku.
 
Solárium Annu (33) takmer
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: profimedia.sk)
Pacientka podstúpila operáciu, počas ktorej jej vyoperovali nádor a spolu s ním aj značnú časť okolitého tkaniva. Ranu zošili 29 stehmi, takže žene na tvári zostala veľká jazva. "Predtým než som ochorela, mi sebavedomie nechýbalo. Teraz mi tá škaredá jazva bude do konca života pripomínať moju ješitnosť," skonštatovala smutne Taylorová pre denník Daily Mail.
 
Solárium Annu (33) takmer
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: profimedia.sk)
Solárium Annu (33) takmer
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: profimedia.sk)
Teraz sa snaží šíriť medzi ľuďmi posolstvo o tom, že soláriá za to zdravotné riziko, ktoré ich používanie obnáša, nestojí. "O škodlivosti solária som sa presvedčila na vlastnej koži. Neodporúčam ho nikomu, zvlášť nie v dobe, keď už existujú iné, zdravšie, prípravky, ktoré vás spravia opálenejším," dodala.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu