Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

List rozzúrených žien matke: Prestaň spamovať Facebook svojím deckom, si otravná!

Jade s dcérou Addison
Jade s dcérou Addison (Zdroj: Facebook)

PERTH - Mnohí z vás majú určite tiež podobnú skúsenosť, keď váš Facebook zahlcujú nekonečné správy a fotky kamarátiek matiek, ktoré oboznamujú verejnosť s každučkým detailom týkajúcim sa ich ratolestí. Jedna Austrálčanka kvôli tomu nedávno dostala list plný nenávisti.

Nie každý zdieľa radosť z toho, keď sa dieťatko prvýkrát pokaká či povie prvé slovo. Sú mamičky, ktoré majú potrebu o každej činnosti svojho potomka informovať celý Facebook, iné si zas takéto veci nechajú radšej pre seba a súkromný archív. Jade Ruthvenová z austrálskeho Perthu patrí do prvej skupiny.

Priateľkám však jej prílišná aktivita v tomto smere už tak liezla na nervy, že jej anonymne napísali list a dohovorili jej do duše. Tu je:

"Rozprávali sme s kamoškami a tak strašne nám vadia tvoje neustále komentáre o každej jednej veci, čo robí tvoja dcéra Addison. Pozri, všetky máme deti, ktoré milujeme. Každý rodič si myslí, že práve to jeho dieťa je najlepšie. Ale neotravujeme s tým celé okolie! Má nové šatočky  ok, tak si ju odfoť a fotku pošli osobe, ktorá jej tie šaty poslala, nie každému! Lezie po zemi - je nám to jedno! Má šesť mesiacov - a čo teraz?! Zamysli sa nad tým - keby každá matka robila to, čo ty, sme si isté, že aj tebe by to veľmi rýchlo začalo píliť nervy. Už sa nemôžeme dočkať, kedy sa vrátiš do práce, potom už dúfajme nebudeš mať toľko času tráviť na Facebooku. Addy je úžasná a všetky ju máme veľmi radi, ale naše deti sú tiež skvelé. Ver, že ľudí tvoje "Addy robí toto, Addy robí tamto" poriadne vytáča. Mysleli sme si, že po prvom mesiaci s tým prestaneš, no nestalo sa. Nie každého zaujíma, čo práve teraz Addy robí, tak nám, prosím ťa, dožič trocha pokoja. Píšeme ti preto, aby si videla, čo si ľudia naozaj myslia."

Jade povedala Mail Online Australia, že list bol pre ňu ako facka. "Triasla som sa od hnevu a nemohla som pochopiť, ako moje takzvané kamarátky môžu byť tak bezcitné a zbabelé, že sa ani nepodpísali." Slová plné nenávisti posunula komičke Em Ruscianovej, ktorá ich nazvala "listom, ktorý posúva buzeráciu na ďalšiu úroveň".

Are you ready for this week's column?! One of you contacted me about a letter you'd received from some "friends" about...

Posted by Em Rusciano on Monday, April 13, 2015

Ruthvenovej sa na základe toho ozvali stovky ľudí, ktorí ju podporujú. "Panebože, stačilo si dotyčnú pani vyhodiť zo zoznamu priateľov, nemuseli jej vypisovať list," napísala jedna užívateľka.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu