Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Mamička (33) provokuje tehotné ženy sexi fotkami po pôrode: Vy vyzeráte ako prasce!

Yulia so svojím manželom Zobraziť galériu (6)
Yulia so svojím manželom (Zdroj: profimedia.sk)

LONDÝN - Mladá mamička z Veľkej Británie rozprúdila veľkú diskusiu o tom, ako sa majú ženy stravovať počas tehotenstva. Sama totiž v tomto období jedla len ovocie a zeleninu, čo zdôvodnila tým, že nechcela vyzerať ako "prasa". Vraj to dokážu aj iné tehuľky, stačí len, keď sa nebudú prepchávať.

Keď v júni 2013 Yulia Tarbathová zistila, že je tehotná, predsavzala si, že sa udrží v kondícii aj počas tehotenstva. A to tak, že dvakrát denne cvičila zjedla tridsať kúskov ovocia. Tridsaťtriročná Angličanka, ktorá sa pred šiestimi rokmi aj s manželom Paulom presťahovala na Bali, je totiž vegánka. Živí sa len surovou stravou pozostávajúcou z ovocia, zeleniny a džúsov. Okrem toho sa pravidelne venuje behu, jazde na bicykli a zdvíha aj činky. Ako tehotná dokonca absolvovala triatlon.

Mamička (33) provokuje tehotné
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Vďaka takémuto životnému štýlu mladá žena počas tehotenstva pribrala len šesť kíl, pričom po pôrode dcéry Elaine sa do pôvodnej formy (50 kg) dostala za menej ako dva týždne. Yulia tvrdí, že "tehotenstvo nie je žiadne ospravedlnenie na prejedanie sa, a že žena nemusí v požehnanom stave vždy vyzerať ako prasa". Na raňajky jedávala osem máng, na obed desať banánov a listy špenátu a na večeru si dopriala avokádo, ktoré zapila šťavou z pomarančov.

Mamička (33) provokuje tehotné
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Pôrodná asistentka Tarbathovej si myslela, že je blázon. "Povedala mi, že musím začať viac jesť. Aj ľudia v posilňovni sa ma pýtali, či som v poriadku. Všetci si mysleli, že mi šibe, ale ja som urobila aj tak po svojom," pokračuje.

Yulia sa stala vegánkou, keď mala 27 rokov. Pre alternatívnu stravu sa rozhodla po tom, ako dlhodobo bojovala s chronickou únavou, suchou kožou, tmavými kruhmi pod očami, depresiami a taktiež mala problém otehotnieť. Odvtedy sa jej zdravotný stav rapídne zlepšil.

Takto vyzerala Yulia pred otehotnením
Zobraziť galériu (6)
Takto vyzerala Yulia pred otehotnením  (Zdroj: profimedia.sk)

Nie každý sa však stotožňuje s takýmto druhom stravovania. Odborníčka na výživu, doktorka Eva Detková, pre magazín Femail uviedla, že vegánska strava je potenciálne nebezpečná počas tehotenstva a rozhodne ju neodporúča. "Tehotné ženy by mali upustiť od vegánstva. Nie je to len o nich, ale aj o ich dieťati. Samozrejme že nemusíte jesť za dvoch, stačí zhruba tristo kalórií navyše. Je ale potrebné dodávať telu kvalitné bielkoviny, ktoré sa vo vegánskej strave nenachádzajú," vysvetlila.

Yulia sa krátko po pôrode dostala na pôvodnú hmotnosť
Zobraziť galériu (6)
Yulia sa krátko po pôrode dostala na pôvodnú hmotnosť  (Zdroj: Facebook)

Mamička (33) provokuje tehotné
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Facebook)

Podľa nej je dôležité kombinovať proteíny, aby človek získal dostatok aminokyselín. Taktiež k životu potrebuje vitamíny, najmä B12, ktorý sa získava len zo živočíšnych zdrojov. Bez kvalitného B12 sa matke vegánke môže narodiť dieťa s oslabenou imunitou, upozornila Detková. Nesmú chýbať ani omega-3 mastné kyseliny, ktoré sa tiež nachádzajú len v živočíchoch, prípadne v morských riasach. Na druhej strane jedia vegáni veľa zelenej listovej zeleniny, ktorá je bohatá na železo, listovú kyselinu a vápnik, ktoré sú v tehotenstve rovnako dôležité.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu