Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Šelmy z bratislavskej ZOO si zarábajú samé na seba - ako módne návrhárky!

Zobraziť galériu (3)

Ak ste si doteraz mysleli, že zvieratá v zoologických záhradách dokážu len jesť, spať a predvádzať sa pred zvedavými návštevníkmi, možno budete prekvapení. Šelmy z bratislavskej ZOO ukázali, že cudzie im nie sú ani ďalšie činnosti, z ktorých môžu mať dokonca prospech aj ony. Ako je to možné?

Agentúra manifest 360 a bratislavská ZOO prišla koncom minulého roka s nápadom, ako pomôcť vybraným zvieratám v zoologickej záhrade. Inšpirovali sa pri tom projektom čínskej dobročinnej organizácie Mineko Club. Ideou ich spoločného projektu bolo vyrobiť netradičné oblečenie, ktoré by spoluvytvárali samotné šelmy. Do výbehu, v ktorom sa nachádzajú tigre, levy, leopard, jaguár a medveď dali na jeseň kusy jeansoviny, s ktorými sa zvieratá začali hrať a trhať ich. Leopardica Nimali, samica jaguára Laima, tigrica Shilang, levica Jawa, ale aj medveď Félix si z nich počas nasledujúceho mesiaca urobili svoje obľúbené hračky a jeansovinu trhali, čím na nich vytvárali diery, škrabance a unikátne značky.

Po niekoľkých dňoch ich z výbehov vybrali, vyčistili a odovzdali do rúk  mladej módnej návrhárke Lucii Spišákovej, známej najmä zásluhou značky SEWOLOGYLAB. Tá z nich bez nároku na honorár počas decembra a januára vytvorila 8 kusov originálnych jeansov. Ide o pánske i dámske kusy v rôznych veľkostiach, no platí, že každý kus je originál, pričom ich noví majitelia nájdu na zadnej strane špeciálnu etiketu so zvieraťom, ktorý jeansovinu trhal. Výťažok z predaja týchto kúskov, nazvaných manifest jeans, poputuje zvieratkám do bratislavskej ZOO, ktoré si tak aspoň z časti zarobia samé na seba. Ich chov totiž ani zďaleka nie je lacnou záležitosťou. Ročné náklady na chov jaguára sú vyše 1100 eur, tiger stojí viac ako 1300 eur a levy vyžadujú dokonca 1600 eur ročne.

-reklamná správa- 

        

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu