Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

4 veci, ktoré by ste mali stihnúť do 30ky

Zuno
Zuno (Zdroj: Zuno)

Veková hranica sa posúva a kým naši rodičia už do 30ky dávno mali vo svojom živote jasno, dnes do tohto veku ešte mnohí tápeme. Čo by ste však do 30ky mali určite stihnúť?

Ujasniť si priority

Vo svojom živote aj vo vzťahoch, ktoré nadväzujete. Ak máte jasnú predstavu o svojom partnerovi, nevzdávajte sa jej len preto, že máte pocit hlasno tykajúcich biologických hodín. Je totiž rozdiel medzi kompromisom a medzi tým, čo vás urobí v živote šťastnými.

Ísť na miesto, o ktorom snívate od detstva

Pretože ako náhle založíte rodinu, cestovateľské sny budú musieť určite nejaký čas počkať. Teraz je ten správny čas vziať si hoci aj pôžičku a vydať sa do svojej vysnenej destinácie. V Zuno dnes napríklad za garantovaný úrok 8,9 % dostanete akúkoľvek pôžičku nad 4000 eur a za to už naozaj stihnete vidieť kus sveta.

Nájsť si prácu, ktorá vás naozaj napĺňa

Akákoľvek práca, ktorá vám pripomína letnú brigádu a trpíte ju len kvôli tomu, aby ste nejakú mali, už v tomto veku neprichádza do úvahy. Sadnite si znova k svojmu CV, profesionálne ho vypracujte a nájdite si prácu, na ktorej môžete stavať svoju budúcnosť.

Osamostatniť sa

Ak ste tak doteraz neurobili, v 30ke by ste už definitívne mali opustiť mama hotel a bývať vo svojom. Aj keď to bude len podnájom alebo investujte do nového vybavenia malej garsónky, budete mať skvelý pocit samostatnosti. A na dobrý štart môžete využiť napríklad spotrebák z online banky, ktorý si celý vybavíte z domu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu