Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Tieto selfie vám nedajú spať: Dajte im do ruky fotoaparát a oni sa totálne zhovadia!

Zobraziť galériu (10)
(Zdroj: thenug.com)

BRATISLAVA – Celý minulý rok sa človek nikam nepohol bez toho, aby nepočul o nejakej selfie slávnych osobností či o originálnom nápade pri „samofotení sa“. Ľudstvo, najmä jeho mladšiu časť posadnutú sociálnymi sieťami, zachvátil tento trend natoľko, že čoskoro sa im veci vymkli z rúk. Pozrite sa spolu s nami na najhoršie selfie, z ktorých niektoré dopadli skutočne katastrofálne.

Selfie ľudí z tejto skupiny sa na internet väčšinou nedostali, keďže ide o pomerne smutné udalosti.

Tragické osudy

Poľská študentka menom Sylwia Rajchelová (†23) pri robení selfie prišla o život. Na dovolenke v Španielsku sa rozhodla spraviť si fotku na moste Puente de Triana, no zašla príliš blízko okraju. Nikto nevie prečo, no spadla a záchranárom sa ju už nepodarilo oživiť.

Tragicky dopadol aj príbeh poľského páru, Michala a Hany Maćkowiakovcov (obaja okolo 30), ktorí sa pred zrakmi svojich detí (5, 6) pošmykli a spadli z 80-metrového útesu Cabo da Roca na západe Portugalska, kam sa presťahovali.

Extrémnu smolu mal Oscar Aguilar (†21) z Mexika. Zomrel na následky strelného poranenia. Keď sa totiž fotil zo zbraňou pri hlave, aby sa mohol pochváliť perfektnou a nebezpečnou selfie, zrejme náhodou stlačil spúšť.

Krásna Nemka Gamze Yilmazová (†21) krátko po tom, ako oslávila narodeniny, ku ktorým dostala od otca luxusné auto, doplatila na novodobý trend. Čerstvá vodička sa totiž viac ako na šoférovanie sústredila na písanie si s priateľmi na internete a robenie selfie.

Na najhoršie selfie tohto
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: archív)

Iba 16-ročná Isabella Fracchiollová bola spolu so spolužiakmi na výlete v prímorskom meste Taranto na juhu Talianska. Postavila sa na okraj útesu, z ktorého padala takmer 20 metrov na kamene pod bralom, čo videla celá jej trieda.

Podobné tragédie zaznamenali aj v Rusku, kde zo železničného mosta kvôli dobrej fotke spadla 17-ročná Ruska. V Južnej Karolíne sa 32-ročná žena zabila, keď sa chcela počas šoférovania odfotiť a vrazila do kamiónu. Na streche vlaku zase zahynula 21-ročná Španielka pri rovnakej činnosti.

Hlúposť či snaha o zaujatie?

Obrovskú vlnu kritiky si vyslúžila nevzdelaná Američanka Breanna Mitchellová, ktorá na twitter zavesila fotografiu z koncentračného tábora v Osvienčime. Možno by o nič nešlo, keby sa mladá slečna na selfie neusmievala od ucha k uchu. Okamžite začala kolovať po internete.

Na najhoršie selfie tohto
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: archív)

Istý Američan rovnako vyvolal búrlivú reakciu, keď zverejnil selfie s mŕtvolou v aute. Žena na fotografii je v plastovom vreci a vyzerá ako mŕtva, no doteraz nie je isté, či nešlo o podvod. Muž z Kalifornie sa možno len dohodol s dotyčnou slečnou na netradičnej fotografii, ktorá je však v každom prípade divná.

Na najhoršie selfie tohto
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: archív)

Skutočnú mŕtvolu však ako pozadie svojej selfie skutočne použila istá nemenovaná študentka  strednej školy v Alabame. Na exkurzii v laboratóriách lekárskej fakulty prosto odhrnula plachtu a usmievajúc sa vytvorila odpornú fotografiu.

Na najhoršie selfie tohto
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: archív)

Terryho Tuffersona z Austrálie niektorí obdivujú, iní len krútia hlavou. Ide zrejme rovnako o podvod, avšak trošku kreatívnejší ako v prípade predtým. Terry mal pred blížiacim sa tornádom vyskočiť z auta, len aby si spravil selfie. Avšak pri pozornom prezretí sa zdá, že ide naozaj o podvrh.

Z kategórie nejasných udalostí sa dá vybrať aj príbeh mladej Rumunky Giny Mihaiovej (34), lepšie povedané jej nebohej babičky. Jej rodina sa na východe krajiny usilovne modlí, pretože podľa veštice ich milovanú starkú na druhom svete trestajú, čoho dôkazom má byť fotografia, ktorá sa vnučke objavila v telefóne. Má ísť o posmrtnú selfie!

Na najhoršie selfie tohto
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: archív)

Ďalšia selfie pôsobí na rôznych ľudí rôzne. Týraná Angela Browerová z Tennessee zverejnila svoju fotku po tom, ako ju jej násilnícky partner napadol. Až vtedy sa dokázala Walterovi Frankovi Bradleymu postaviť, za čo skončil vo väzbe. Chcela tým povzbudiť aj iné ženy.

Na najhoršie selfie tohto
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: archív)

Medzi ľuďmi, ktorí si spravili selfie, sa nájdu aj veľmi nečestní jedinci. Zaraďuje sa medzi nich aj zlodej z britského grófstva Essex, ktorý o svojej fotke vlastne ani nevie. Študent, ktorému ukradol telefón, si totiž nainštaloval aplikáciu, ktorá po tom, ako niekto zadá nesprávny PIN automaticky odošle majiteľovi telefónu fotku zlodeja na mail.

Zločinci a psychopati

Na krivé chodníčky rovnako skĺzli lupiči a díleri z Birminghamu, ktorí sa rozhodli pózovať na selfie s marihuanou v hodnote takmer tisíc libier. Eugene May-Dyer, Russell Turner, Ian Cunningham and Grant Barnhurst dostali tresty od 9 do 14 mesiacov za mrežami. Vďaka ich hlúposti polícia nemala problém s vypátraním vinníkov.

Na najhoršie selfie tohto
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: archív)

Nikto asi nepochopí Trianu Laveyovú z New Yorku, ktorá kvôli dokonalým selfie podstúpila plastickú operáciu v hodnote takmer 11-tisíc eur! PR manažérka chápe autoportréty ako spôsob, ktorým sa predáva. Takže tu máme najdrahšie selfie na svete.

Na najhoršie selfie tohto
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: archív)

Škodlivý účinok na mládež dokonale demonštroval Londýnčan Danny Bowman (19), ktorý sa stal závislým na selfie fotkách. Denne si ich urobil až okolo 200, no stále s nimi nebol spokojný. Najprv sa snažil zmeniť svoju postavu, nielen úprava jedálnička spôsobila, že bol na rodičov agresívny. Potom sa pokúsil predávkovať sa. Dnes už je Danny opäť relatívne v poriadku a varuje ostatných ľudí, aby sa nezbláznili ako on.

Na najhoršie selfie tohto
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: archív)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu