Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Obyvateľov trápi záhadný nadpozemský dážď: Anjelské vlasy pobláznia aj vás

Ide o zvyšky pohonných hmôt z ufa? Zobraziť galériu (2)
Ide o zvyšky pohonných hmôt z ufa? (Zdroj: YouTube)

LISABON - Obyvatelia Portugalska boli fascinovaní a zmätení zároveň, keď dva víkendy za sebou na nebi pozorovali dážď neznámych striebristých „vlasov“. Niektorí sa domnievajú, že by mohli byť mimozemského pôvodu. Tí imaginatívnejší však dažďu poeticky hovoria "anjelské vlasy".

Mysteriózne biele pramienky, ktoré sa pri dopade ultrafialového žiarenia lesknú, vyzerajú ako dlhé strieborné vlasy Deda vševeda, ale nikto nevie s určitosťou potvrdiť ich pôvod. Navyše, tento úkaz Portugalci pozorovali už druhý víkend za sebou a začali ho dávať aj do súvislosti s UFO.

Podobné „vlasy“ videli už padať aj v iných krajinách, ako Fínsko a Kanada, no vzorky vlasov sa vyparili skôr, než mohli byť analyzované. Konšpirátori obyvateľov strašia, že by mohlo ísť o zvyšky pohonných hmôt z vesmírneho plavidla alebo nite z biologických postrekov „chemtrails“, ktoré produkujú špeciálne lietadlá.

Ufológ Nigel Watson hovorí, že práve UFO pozorovania boli často spojené s anjelskými vlasmi na oblohe a v minulosti ich spájali s náboženskými predstavami. Skeptici však namietajú, že vlasy sú buď produktom migrujúcich pavúkov, alebo sú to zhluky polarizovaných prachových častíc atmosférickej elektriny a ide o absolútne prirodzený jav. Informáciu priniesol britský denník Metro.

Nadprirodzený dážď

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu