Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Rekordná kolóna elektroáut na Hrebienku

Rekordná kolóna elektroáut na Hrebienku Zobraziť galériu (10)
Rekordná kolóna elektroáut na Hrebienku (Zdroj: PR článok)

Najväčšiu koncentráciu elektromobilov na jednom mieste mohli nedávno vidieť vo Vysokých Tatrách. V sobotu 20. septembra sa v areáli Grandhotela Starý Smokovec stretlo na 1. medzinárodnom stretnutí ich majiteľov a fanúšikov vyše 40 áut a ďalšia desiatka dvojkolesových vozidiel na elektrický pohon.

Medzi zúčastnenými fanúšikmi elektrombility z ČR, SR, Maďarska a Rakúska boli najväčšími lákadlami luxusné limuzíny Tesla Model S, Tesla Roadster či niekoľko študentských prototypov. Nechýbali ani dodávky, malé mestské vozidlá ako aj sedany viacerých značiek.

Bohatý program

Návštevníci Starého Smokovca mali možnosť obdivovať tieto inovatívne vozidlá, ktoré neprodukujú žiadne emisie ani hluk, počas dopoludňajšej prehliadky. „Vďaka spolupráci s Mestom Vysoké Tatry sme pre účastníkov eZRAZ-u pripravili aj lahôdku. Vstup tam, kde sa normálne nedostanú, ani keď majú bezemisné vozidlá - na Hrebienok,“ konštatovala za jedného z usporiadateľov eZRAZ-u Andrea Danihelová, hovorkyňa Skupiny VSE.

Slovenský rekord

Poobede sa všetky elektroautá zoradili do kolóny, ktorá svojou početnosťou znamenala zápis do Knihy slovenských rekordov. Jej komisár Igor Svítok napočítal a uznal v kolóne 38 čisto elektrických áut. Tie sa potom vydali na spanilú jazdu z Hrebienka do Tatranskej Lomnice a späť do Starého Smokovca.

Ochutnávka pre verejnosť

Počas celého eZRAZu mali možnosť všetci jeho návštevníci okúsiť čaro elektropohonu na vlastnej koži. V eZÓNE boli k dispozícii eBajky, eSkútre, eKolobežky a SegWay, ktoré si mohli vyskúšať počas testovacích jázd. Zároveň sa u odborníkov mohli poinformovať o výhodách elektromobilov či zažiť ich nabíjanie.

Podpora zelenej dopravy

Motívom na usporiadanie eZRAZu vo Vysokých Tatrách bola aj medzinárodná kampaň Európsky týždeň mobility, ktorej ambíciou je zlepšovanie ovzdušia v mestách a všade tam, kde je ovzdušie kľúčové pre úspech regiónu. „Tatry určite takým miestom sú. Tak ako sa píše v slogane „Tatry nechcú CO2“, sme presvedčení, že ide o lokalitu, ktorá by prirodzene mala byť bezemisná, alebo aspoň čo najmenej postihnutá emisiami,“ deklaroval prednosta MsÚ Vysoké Tatry Eugen Knotek.

-Reklamná správa-

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu