Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Revolučný objav, ktorý bude môcť konečne využiť každý: Dovolenka pri mori sa navždy zmení!

(Zdroj: thinkstock.com, archív)

BRATISLAVA - Vedci dospeli k prevratnému zisteniu. Močenie do mora nie je škodlivé! Ba priam naopak. Môžete tým prírodnému ekosystému dokonca pomôcť. No netešte sa predčasne. Do bazénov to už neplatí!

Už sa nemusíte cítiť previnilo, keď ste to "neudržali" a vymočili ste sa do mora. Americkí vedci zo Spoločnosti amerických chemikov zistili, že to vôbec neprekáža! Je to úplne v pohode. Naopak to môže prírode iba pomôcť. Chemické zloženie ľudského moču zodpovedá zloženiu morskej vody.

Čiže nijako tým prírodu nevyvediete z miery. Dokonca spravíte ešte dobrú vec. Až 95% moču tvorí voda. Zvyšok pozostáva zo sodíka a draslíka. Oproti tomu morská voda sa skladá z 96,5% vody a tiež vyššej koncentrácie sodíka a draslíka ako moč. Inými slovami, moč sa skladá skoro z takých istých látok ako morská voda.

Keď už sa aj rozhodnete vycikať, nakŕmite svojim močom rôzne mikroorganizmy alebo riasy. Navyše more je plné výkalov všakovakých živočíchov. Iba taká veľryba za jeden deň vypustí až 970 litrov moču.

Len dajte si pozor na močenie v bazénoch. "Necikajte v uzavretých priestoroch ako sú menšie nádrže alebo bazény," radia vedci. Pre istotu ich radšej počúvajme.

Vedci všetko vysvetľujú v nasledujúcom videu. Aj keď je v angličtine, nie je ťažké ho pochopiť.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu