Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Prevratná novinka v Nemecku: Facebook ponúka 60 možností pri výbere pohlavia!

Ponuka na nemeckom Facebooku - muž, žena, iné
Ponuka na nemeckom Facebooku - muž, žena, iné

BERLÍN – Nemeckí užívatelia Facebooku sú o krok vpred. Programátori prišli s prevratnou novinkou. Pri zakladaní profilu majú Nemci v kategórii pohlavie nie dve ponuky, teda muž alebo žena, ale šesťdesiat. Zdá sa vám to neuveriteľné? Pozrite sa, aké možnosti ponúka nemecký Facebook.

Kreatívni programátori vymysleli spolu s gay a lesbickými združeniami až šesťdesiat ďalších možností. Medzi nimi sú voľby ako transsexuál, intersexuál, hermafrodit, či bezpohlavný.

"Samotné rodové kategórie žena a muž často nestačia na vyjadrenie toho, ako sa človek cíti a ako sa vníma," odôvodnila hovorkyňa nemeckého Facebooku Tina Kulow. Dodala, že užívatelia si dokonca môžu vybrať v akom rode chcú byť oslovovaní – v mužskom, ženskom alebo strednom. "Vybrali sme slová, ktoré sa používajú v samotnej komunite," povedal zástupca Zväzu gayov a lesieb Axel Hochrein a dodal, že neexistujú žiadne medzinárodne kodifikované slová.

Ako informuje nemecký crashonline.de, možnosť výberu je preto taký veľký, lebo užívatelia majú k dispozícii viac termínov, ktoré označujú rovnakú sexuálnu identitu.

Podľa Hochreina si tri percentá Nemcov nevystačia pri vnímaní seba samých len s označením muž alebo žena. Facebook má v Nemecku 25 miliónov užívateľov. Podobné možnosti pre identifikáciu pohlavia sa už objavili aj v americkej verzii Facebooku.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu