Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Zázračný príbeh Catrin (20): Ako prvá na svete vyhrala boj so smrteľným zranením!

Catrin Pugh Zobraziť galériu (6)
Catrin Pugh

LONDÝN - Britská televízia priniesla exkluzívny príbeh dvadsaťročnej Catrin Pughovej, s ktorou sa osud nemaznal. Tým, čím musela prejsť za posledný rok sa dá prirovnať k neuveriteľnému zázraku. Ako prvý človek totiž prežila 96 percentné popálenie tela. Dnes sa teší na budúcnosť.

Zamestnankyni lyžiarskeho strediska sa život navždy zmenil v apríli minulého roka. Autobus, ktorý ju viezol domov na prázdniny mal nehodu vo francúzskych Alpách. Takmer celý zhorel do tla. Prežilo iba 29 ľudí z 52, vrátane Catrin. Dodnes si traumatizujúci zážitok pamätá. Videla všetko, ako zachvátil autobus oheň a potom, ako leží v obrovských bolestiach na ceste a kričí o pomoc.

Catrin Pugh
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: ITV)

Ďalšia spomienka je až o tri mesiace neskôr, keď po prvý krát od nešťastia otvorila oči v nemocnici Whiston Hospital. Po celú dobu ju držali lekári v umelom spánku, tvrdí ITV. Na prežitie jej dávali iba minimálne šance. Ona však zabojovala. Jediné miesta, na ktorých nemala popáleniny boli chodidlá . Musela podstúpiť viac ako 200 operácií a bolestivú terapiu kožných štepov.

Catrin Pugh
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: ITV)

Pomohli jej v tom aj matka s bratom, ktorí museli podstúpiť náročné darcovstvo kože. Inšpirujúci príbeh Catrin, ktorej liečba stála do dnešného dňa jeden milión libier si našiel v Británii a po celom svete veľa priaznivcov. Každý deň je posielajú stovky podporných pozdravov a želaní všetkého dobrého.

Catrin Pugh
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: ITV)

Dnes sa však mladá dievčina vrátila do života a užíva si ho naplno, ako vie. Dokáže si sama navariť, prať, či upratovať. O svojom príbehu informuje na sociálnych sieťach. Jej prvý príspevok bol venovaný predovšetkým lekárom a personálu, ktorý jej pomohol prežiť.

Catrin Pugh
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: ITV)

Dokonca prezradila, že by sa rada vrátila do školy a chcela by sa stať neskôr učiteľkou. Naposledy zverejnila aj video, ktoré dojalo tisíce ľudí. Ukazuje na ňom pokroky v pohybe, dokonca sa snaží aj trochu tancovať.

Catrin pred nešťastím
Zobraziť galériu (6)
Catrin pred nešťastím  (Zdroj: ITV)

 

Catrin Pugh

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu