Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Kučeravý anjelik Molly (6) trpí nevyliečiteľnou chorobou: Toto chce vidieť, kým príde o zrak

Šesťročná Molly trpí nevyliečiteľnou chorobou Zobraziť galériu (2)
Šesťročná Molly trpí nevyliečiteľnou chorobou (Zdroj: Foto: Daily Mail)

MANCHESTER – Šesťročná roztomilá malá slečna Molly Bent sa narodila s dokonalým zrakom. Lekári jej však diagnostikovali degeneratívne ochorenie očí. Rodičia ostali touto správou otrasení, pretože je len otázka času, kedy príde ich dcérka o zrak. Molly si urobila zoznam, čo chce ešte stihnúť vidieť.

Milujúci rodičia len šesťročného dievčatka boli po tom, čo im lekári oznámili smutnú správu o zdravotnom stave ich dcérky, zdrvení. Neostáva im nič iné, len sa s krutým osudom vyrovnať. Každý deň tak bojujú s časom a usilujú sa roztomilému dievčatku dopriať čo najviac zážitkov.

Keď sa Molly dozvedela pravdu o svojich očkách, že časom prestane vidieť, napísala si zoznam miest, ktoré by chcela, dokiaľ môže, navštíviť. Rodičia Chris a Eva Bentovci sa rozhodli splniť svojmu milovanému dievčatku všetko, čo si do farebného zoznamu napísala. Chcú to všetko stihnúť dokedy dievčatko nestratí zrak.

Kučeravý anjelik Molly (6)
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Foto: Daily Mail)

Ako je typické pre každé dieťa, aj Molly má mnoho snov, ktoré napísala na dlhý zoznam. Dievčatko chce navštíviť múzeá, zoologickú záhradu, divadlá, Motýlí dom, Disneyland, Legoland, Safari park a Akvárium. K jej túžbam patrí vidieť aj Londýn, Austráliu, či Škótsko. Túži navštíviť pyramídy v Egypte, koncerty a futbalový zápas.

„Chceme jej pomôcť vytvoriť čarovné spomienky, ona miluje svet okolo seba," povedal otec Chris pre denník Daily Mail. Rodičia vedia, že dievčatku nebudú môcť vyhovieť vo všetkom a ani všetko, čo si vysnívala neuvidí. V každom prípade sa o to pokúsia. Budú sa usilovať splniť aspoň niečo z jej detských sníčkov dokiaľ ešte vidí, aby mala krásne spomienky. Dcérka teraz nosí okuliare, no zrak sa jej postupne zhoršuje. Bohužiaľ, trpí genetickou chorobou, podobne ako brat jej mamy.     

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu