Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Matka zverejnila FOTO svojho mŕtveho synčeka, ktorého priviedla na svet v 19. týždni!

Drobné telíčko má aj pršteky na nohách Zobraziť galériu (5)
Drobné telíčko má aj pršteky na nohách (Zdroj: Alexis Fretz)

KOKOMO - O tom, že život sa s ľuďmi nemazná, sa presvedčili aj manželia z americkej Indiany, ktorí sa po dvoch dievčatkách tešili na príchod vytúženého syna. Tehotná Alexis Fretzová (30) však predčasne porodila iba v 19. týždni a hoci lekári nemohli plod v žiadnom prípade zachrániť, urobila čosi, čím prekročila hranice doterajšieho tabu. Krátke chvíľky šťastia, ktoré sa rodine s drobčekom naskytli, zvečnili na fotografiách a neskôr zverejnili na internete. Pre niektorých sú poburujúce, pre iných sú dôkazom, že zrod ľudského života je niečo neopísateľné a úžasné.

Zdesená Alexis začala takmer v piatom mesiaci tehotenstva krvácať, a preto zatelefonovala svojej pôrodnej asistentke, ktorá jej odporučila ísť na pohotovosť, aby sa ubezpečila, či je všetko v poriadku. S manželom Joshuom prišli do nemocnice, kde jej sestra o šiestej večer dala vypiť tri poháre vody, aby mohla ísť na ultrazvuk. Kým však trávila čas v čakárni a sledovala televíziu, prišlo jej zle a o pár minút začala cítiť prudké bolesti v bruchu.

Podľa Alexis bol personál spočiatku veľmi skeptický a na ultrazvuk sa dostala až o siedmej hodine. Technik uviedol, že ozvy srdiečka jej plodu sú v poriadku, ale pri návšteve toalety videla, že stále krváca a kontrakcie sa stávali ešte intenzívnejšími. Po pôrode dvoch dcérok si bola vedomá toho, čo sa deje. Napriek tomu, že sa snažila nepripúšťať si to, bolo jej jasné, že svoje dieťatko stratí.

Walter žil iba niekoľko minút.
Zobraziť galériu (5)
Walter žil iba niekoľko minút.  (Zdroj: Alexis Fretz)

Po tom, čo prišla jej pôrodná asistentka a povedala, že jej plod je stále životaschopný, mala vraj chuť jej dať facku, ale neurobila to. Podľa lekára neostávala iná možnosť, iba priviesť dieťatko svet, keďže Alexis už odtiekla aj plodová voda. Synček, ktorého nazvali Walter, sa narodil pred desiatou hodinou a matke ho vrátili do náručia hneď, ako prestrihli pupočnú šnúru.

"Plakala som vtedy tak strašne, ale on bol perfektný. Úplne vyformovaný a mal všetko, čo mal mať. Videla som, ako mu v tej malinkej hrudi tlčie srdce. Joshua a ja sme ho držali a plakali nad ním a dívali sa na nášho dokonalého syna," uviedla Alexis, ktorá sa živí ako fotografka. Prístroj bol pripravený v aute na svadbu, ktorú mala fotiť nasledujúci deň, a Joshua rozhodol, že je načase ich rodinu zvečniť.

Matka zverejnila FOTO svojho
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Alexis Fretz)

Alexis spočiatku odmietala, ale v súčasnosti je veľmi rada, že sa nechala prehovoriť. "Jeho život trval iba niekoľko minút, ale aj tak sa stihol dotknúť toľkých ľudí, že sa to nedá ani predstaviť. Stále som v šoku, ako sú jeho fotografie zdieľané a komentované," povedaa Alexis, podľa ktorej hneď otvorili diskusiu okolo potratov.

Podľa štatistík v Amerike potratí každý rok takmer jeden milión žien, v Austrálii je to každá žena z piatich. Prvotný zámer Alexis bol však úplne iný. Bol to spôsob, ako sa vyrovnať so stratou dieťaťa. Nemala chuť svojmu okoliu stále dookola vysvetľovať, čo sa stalo, znova a znova. Preto sa rozhodla o svojej bolesti napísať na blogu, ktorý sa dočkal nevídanej pozornosti.

Joshua so synčekom.
Zobraziť galériu (5)
Joshua so synčekom.  (Zdroj: Alexis Fretz)

Alexis hovorí, že väčšina odpovedí bola veľmi pozitívna a dozvedela sa od čitateľov množstvo ich vlastných srdcervúcich príbehov o tom, ako nemohli svoje nedonosené dieťa nikdy vidieť, ale teraz aspoň vedia, ako vyzeralo. Nikto totiž v ich prípade nehovorí o žiadnom plode, ale o malom človeku. Na druhej strane ju množstvo ľudí odsúdilo za to, že je vraj morbídna a fotografie sa nikdy nemali dostať na verejnosť.

Matka zverejnila FOTO svojho
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Alexis Fretz)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu