Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Zúfalá matka (25) bojuje proti potratom: FOTO jej dcérky, ktorá o chvíľu zomrela!

Adelaide krátko po narodení zomrela Zobraziť galériu (2)
Adelaide krátko po narodení zomrela (Zdroj: photo-features.co.uk)

SOMERSET - Matka, ktorá sa musela pozerať na to, ako umiera jej novonarodené dieťatko, žiada, aby bol zmenený zákon o potrate. Tvrdí totiž, že jej dcérka bola po tom, ako sa narodila, rozhodne viac človekom než len plodom. Ako dôkaz zverejnila fotku, na ktorej bábätko plače a máva ručičkami.

Dvadsaťpäťročná Emily Caines z anglického grófstva Somerset spolu so svojím o štyri roky starším manželom Alastairom zavesili na web fotografiu malej Adelaide v snahe otvoriť diskusiu o potratoch. Súčasný zákon vo Veľkej Británii totiž umožňuje ukončiť tehotenstvo až do 24. týždňa, píše portál metro.co.uk.

Zúfalá matka (25) bojuje
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: photo-features.co.uk)

Mladá žena s tým ale rozhodne nesúhlasí. Vyhlásila, že svoje dieťa, ktoré sa narodilo predčasne práve v tomto období, bolo už plnohodnotným človekom. "Naša snímka dokazuje, že Adelaide nebola v čase narodenia žiadnym plodom, ale človekom. Pomyslenie na to, že život takéhoto nenarodeného dieťaťa by mohol byť legálne ukončený len kvôli otázke životného štýlu ma desí," povedala.

Zúfalá matka (25) bojuje
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: photo-features.co.uk)

Jej dcérka síce kvôli neupresneným zdravotným komplikáciím hodinu po narodení zomrela, Emily však tvrdí, že mnoho detí narodených v 24. týždni prežilo. Smútok Cainesovcov je o to horší, že podobným spôsobom prišli už o druhé dieťa. V septembri 2011 sa im predčasne v 23. týždni narodila dcéra Isabelle. Bohužiaľ neprežila.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu