Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Toto príroda ešte neukázala: VIDEO z unikátneho objavu dvojhlavého čuda!

(Zdroj: profimedia.sk)

MEXIKO - Ako sme vás včera informovali, mexickí rybári urobili na pacifickom pobreží polostrova Baja California unikátny nález. Objavili dve veľrybie mláďatá, ktoré mali dve hlavy a dva chvosty, ale len jedno telo. "Siamské dvojičky" našli rybári údajne ešte živé, po niekoľkých hodinách však mladé veľryby šedé uhynuli. Dnes vám prinášame, ako všetko zachytila kamera.

Siamské dvojčatá veľryby šedej našli vedci v mexickej lagúne Ojo de Liebre a existuje predpoklad, že ide o potratený exemplár. Ich telo je totiž iba 3,5 metra dlhé, pričom normálne zdravé mláďa tohto druhu veľryby dosahuje až 5 metrov.

Databáza Natural History Museum v Los Angeles prezradila, že existujú záznamy napríklad o siamských dvojčatách vráskavcov, ale o veľrybe šedej sa žiadne podobné nenašli. Či matka pôrod prežila, nie je známe.

Toto príroda ešte neukázala:
Zobraziť galériu (1)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Do Mexika pripláva každý rok zo severu od Aljašky vyše 20-tisíc príslušníkov tohto druhu veľrýb, ktoré v ​​miestnych lagúnach v zimnom období rodia mláďatá. Podľa mexických biológov je to však vôbec prvýkrát, kedy niekto objavil podobný prípad zrastených mláďat.

"Kvôli pozícii, v ktorej sa mláďatá dlhé asi tri a pol metra nachádzali, nemohli dýchať a prijímať potravu," povedal agentúre EFE biológ Benito Bermúdez. Zrast ich tiel bol dlhý vyše dva metre. Telá budú teraz skúmať experti, pretože vzácny úkaz môže prispieť k rozšíreniu poznatkov o tomto druhu morských cicavcov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu