Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Šok na verejnom kúpalisku: V bazéne plávali malé krokodíly!

Na kúpalisku bolo 9 malých krokodílov Zobraziť galériu (4)
Na kúpalisku bolo 9 malých krokodílov (Zdroj: Facebook)

AUSTRÁLIA – V nedeľu sa teplota v malom baníckom mestečku na severe Queenslandu vyšplhala na 39 stupňov, preto sa mnohí obyvatelia vybrali schladiť na miestnu plaváreň Mount Isa Aquatics. Ich oddych však trval len do chvíle, keď v bazéne našli krokodíla.

Plavec, ktorý ho zbadal ako prvý, z bazéna v ihneď vyliezol a zalarmoval manažéra kúpaliska Briana Rodrigueza. Ten z vody vytiahol päť malých krokodílov a ďalších štyroch „pozbieral“ v okolí.

Na kúpalisku bolo 9
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook)

Podľa Rodrigueza neboli 20 - 30 centimetrov dlhé krokodíly nebezpečné. Všetkých vľak trápila otázka, kde sú ich rodičia. „Keď ich bolo stále viac a viac, povedal som si ´Wow – je to nejaký vtip alebo je ich mama alebo otec niekde nablízku?

Na kúpalisku bolo 9
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook)

Našťastie sa dospelé krokodíly neobjavili a aj mláďatá sú v poriadku. Jedno síce celodenný pobyt na horúcom slnku neprežilo, ostatných osem je však zdravých a v poriadku.

V nádrži pre korytnačky ich nakŕmili a neskôr preniesli do voľnej prírody, kde ich pustili.

Na kúpalisku bolo 9
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook)

Ako sa na kúpalisko zvieratá dostali, však zostáva záhadou. Veľa neprezradili ani záznamy bezpečnostných kamier. „Podľa mňa niekto jednoducho preskočil plot alebo ich hodil na kúpalisko a oni si našli cestu do bazéna. Podľa majú len pár týždňov, tak ich možno niekto zobral pravdepodobne z jazera a odniesol domov. Potom ich sem hodili buď pre zábavu, alebo si neboli istí, čo s nimi, keď trochu vyrástli,“ uzavrel manažér kúpaliska.


 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu