Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Išiel si zaplávať, viac ho niet: Dvanásťročného chlapca stiahol pod vodu krokodíl

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: fanpop.com)

DARWIN – Dvanásťročný chlapec zrejme zahynul pri kúpaní na severe Austrálie, keď ho pod vodu stiahol krokodíl. Informovala o tom dnes miestna polícia. Chlapec si v nedeľu popoludní išiel zaplávať s kamarátmi v Národnom parku Kakadu v austrálskom Severnom území. Ďalší chlapec utrpel zranenia na ruke, keď sa snažil útočiaceho krokodíla zahnať.

Oblasť okolo vodnej nádrže, kde sa chlapci kúpali, celú noc aj počas dneška prehľadávali policajti aj dobrovoľníci po zemi, vode i zo vzduchu. Po zmiznutom chlapcovi ale podľa agentúry AFP nenašli ani stopy.
Úrady vydali pátračom príkaz zastreliť každého krokodíla dlhšieho ako tri metre, ktorého by v oblasti ležiacej asi 200 kilometrov od regionálnej metropoly Darwinu zahliadli. Zabití už boli dvaja krokodíly, ale ani jeden nemal v žalúdku ľudské ostatky.

Slanovodné krokodíly dorastajú až dĺžky siedmich metrov, viac než tonovej váhy a bežne sa vyskytujú na austrálskom tropickom severe. Od zavedenia zákonov na ich ochranu v roku 1971 ich vytrvalo pribúda a teraz vládne úrady ich počet odhadujú na 75.000 až 100.000 jedincov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu