Štvrtok23. máj 2024, meniny má Želmíra, zajtra Ela, Vanesa

Adepti na Darwinove ceny za rok 2013: O najhlúpejšiu smrť bojujú títo blázni!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Darwinove ceny udeľuje Američanka Wendy Northcuttová už od roku 1993 a názov dostali podľa slávneho autora evolučnej teórie Charlesa Darwina. Získajú ich totiž osoby, ktoré skvalitnia genofond ľudstva tým, že sa z neho sami odstránia obzvlášť hlúpym spôsobom za predpokladu, že sú schopné zdravého uvažovania. Zopár takýchto jedincov sa samozrejme našlo aj v minulom roku.

1. Práca redaktora môže byť naozaj extrémna

Počet bezdomovcov v Spojenom kráľovstve sa posudzuje ťažko. Konzervatívny odhad portálu crisis.org.uk prezrádza, že každú noc zaspáva bez strechy nad hlavou približne 2300 ľudí. S vidinou kariérneho postupu sa 26-ročný investigatívny reportér Lee Halpin rozhodol získať podrobnejšie informácie vydávaním sa za bezdomovca. Požičal si spací vak, odignoroval obavy priateľov a rodiny a sám vyrazil do ulíc. "Budem spať v drsných podmienkach, žobrať aby som mal na jedlo a stýkať sa s čo možno najväčším počtom ľudí bez domova, ako to bude možné," povedal Lee a tri dni na to zmrzol v opustenom hosteli.

2. Zváranie a nádrž plná horľavín nejdú dokopy

Život brazílskeho mechanika vyhasol pri výbuchu cisterny. Podľa vojenskej polície na ulici parkovalo vozidlo používané na prepravu pohonných hmôt. V čase, keď v hornej časti nádrže Sergio Rosa Ali (49) vykonával opravy pomocou zváracieho prístroja, nastala explózia. Telo obete odhodilo asi 300 metrov od miesta výbuchu. Detonácia tiež poškodila výklady blízkych obchodov a parkujúce vozidlo. K nehode boli privolaní hasiči a záchranári, ale robotníkovi už nedokázali pomôcť.

3. Bizarné stopovanie s fatálnymi následkami

V stredu 17. júla došlo na ceste v Seelow (Nemecko) k smrteľnej nehode, pri ktorej prišli o život 25-ročná Poľka a 30-ročný Poliak. Ich priateľ z miesta nehody v šoku utiekol a následne ho vypočúvali. Trojica sa snažila vrátiť zo Seelow do Poľska. Niekoľko hodín neúspešne stopovali, keď prišli s nápadom ľahnúť si doprostred vozovky, aby im niekto s istotou zastavil. Krátko po 22. hodine sa na ceste zjavil Citroen C8, ktorý však dvojicu "neočakávane" zrazil.

4. Dráždiť bobra sa nevypláca

Bieloruského rybára zabil bobor. Muž bol na výlete s dvomi priateľmi pri Šestakovskom jazere, keď zviera zazreli pri ceste. Zastal, aby si ho mohol odfotografovať, podráždený bobor ale zaútočil a muža pohrýzol do stehna. Kamaráti sa snažili zastaviť krvácanie z rany, ale nakoľko došlo k preseknutiu hlavnej tepny, nešťastník zomrel. K podobným útokom bobrov dochádza podľa expertov zriedkavo a jedince, ktoré sa neboja priblížiť k ľudom, majú zvyčajne besnotu.

Aj na hlúposť sa dá umrieť. Potvrdzujú to i ďalšie prípady, kedy životy ľudí vyhlasli neuveriteľným spôsobom. Prečítajte si na Vyšetrení ďalšie najšialenejšie úmrtia ľudí!

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu