Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Vízie Julesa Verna predbehli dobu: Na vlastné oči ich budú môcť vidieť aj Slováci!

Unikátna výstava predstaví Slovákom prácu geniálneho spisovateľa Zobraziť galériu (3)
Unikátna výstava predstaví Slovákom prácu geniálneho spisovateľa (Zdroj: Svet podľa Julesa Verna)

BRATISLAVA - Julesa Verna si mnohí z nás neodmysliteľne spájajú s detstvom, kedy očami hltali jeho pútavé romány, ktoré nás preniesli do minulosti aj budúcnosti. Treba povedať, že slávny francúzsky spisovateľ mal mnoho vízií, ktoré častokrát predbehli svoju dobu. Na túto tému sa v Bratislave už čoskoro uskutoční výstava.

Putovanie do neznámych krajín, technické vynálezy, ktoré predbehli o celé desaťročia svoju dobu a neuveriteľné dobrodružstvá do stredu Zeme či na Mesiac. To všetko ponúkol vo svojich viac než 60 románoch spisovateľ Jules Verne. Jeho geniálne vízie a výpravy sú predmetom výstavy Svet podľa Julesa Verna, ktorú môžete vidieť v bratislavskom nákupnom centre Shopping Palace Zlaté Piesky od 16.11. do 15.12. 2013.

Výstava ponúkne vizuálne prevedenia vybraných motívov z jeho najznámejších románov. Vďaka tomu sa budú môcť návštevníci pokochať pohľadom na vyše osemmetrový balón z románu Päť týždňov v balóne, ponorku Nautilus s chobotnicou z diela Dvadsaťtisíc míľ pod morom a nebude chýbať ani zemeguľa z románu Cesta do stredu Zeme. Na vlastné oči uvidia aj to, ako vyzerala pracovňa majstra pera.

Vízie Julesa Verna predbehli
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Svet podľa Julesa Verna)

Vízie Julesa Verna predbehli
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Svet podľa Julesa Verna)

Všetky vystavené exponáty sa viažu k Vernovým najvýznamnejším románom, ktorých napísal viac ako 60 a boli preložené do 148 jazykov. Vďaka tomu sa stal najprekladanejším spisovateľom na svete.

Na výstave sa taktiež uskutočnia verejné čítania zo Julesových najznámejších románov v podaní Karin Majtánovej, Anety Pariškovej, Henriety Mičkovicovej či Moniky Hilmerovej.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu