Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Vtipná MAPA toho NAJ z jednotlivých krajín: Viete, čím vedie vo svete Slovensko?!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: thedoghousediaries.com)

BRATISLAVA - Slováci rozhodne nie sú hrdí na výšku nezamestnanosti, ktorá u nás vládne, byrokraciu, korupciu, ani iné nešváry, ktoré nám strpčujú život. Podľa istej zábavnej stránky však každá krajina vo svete vyniká niečím špecifickým a my nie sme výnimkou. Našťastie tvorcovia zaujímavej mapy pri nás nespomínajú nič z vyššie uvedeného, ale úplne inú oblasť, v ktorej dominujeme.

Stránka Doghouse Diaries sa vyhrala s mapou sveta, ktorá má názov "What each country leads the world in" a poukazuje na to, čím sa tá-ktorá krajina najviac vyznačuje. Tentokrát si nezobrala na paškál vlastnosti jednotlivých národov, ale vychádzala vraj z článkov na wikipédii. Samozrejme ich výsledok nemusí byť najpresnejší, ale rozhodne je aspoň trochu zábavný.

"Väčšina krajín v niečom svetovo vedie," uviedol tvorca mapy, umelec Ray Yamartino. "Niekedy sú to dobré veci, niekedy nie tak celkom dobré veci, a niekedy sú to aj vtipné veci. Táto mapa ukazuje, v čom je každá krajina najlepšia v porovnaní s ostatnými."

Hoci tí škodoradostnejší by mohli očakávať, že pri Slovensku budú svietiť aj onakvejšie slová, napokon sa nám dostalo "suchého" označenia - výroba áut. To sme však ešte obišli pomerne dobre oproti iným.

Vtipná MAPA toho NAJ
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: thedoghousediaries.com)

Španielsko je vraj NAJ v užívaní kokaínu. Česko v pití piva, Briti vo fašistických hnutiach alebo USA v smrti spôsobenej kosačkou na trávu. Neutrálne "hodnotenie" sa dostalo napríklad Juhoafrickej republike, kde vládnu pštrosy, Madagaskaru, kde žijú lemury, Kanade, ku ktorej neodmysliteľne patrí javorový sirup, či dopady asteroidov a Indii, ktorá vďaka Bollywoodu vyhráva svojimi filmami.

Celú mapu si môžete prezrieť po kliknutí na tento link.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu