Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Antikoncepcia takmer zabila krásku (18): Zrazenina v mozgu a slepota!

Georgie Hollandová ide aj napriek mŕtvici na súťaž krásy.
Georgie Hollandová ide aj napriek mŕtvici na súťaž krásy. (Zdroj: Daily Mail)

LONDÝN - Georgie Hollandová z anglického Thrapstonu je ďalšou z obetí hormonálnej antikoncepcie. Po dvoch rokoch jej užívania dostala v mladom veku mŕtvicu a čiastočne oslepla. Ani napriek nepriaznivým okolnostiam sa nevzdáva a zúčastnila sa aj súťaže krásy.

Georgie náhle prišlo zle počas hodiny tanca v škole, cítila sa zmätene a musela si sadnúť. Učitelia jej preto dovolili odísť, ale zrazu si vôbec nebola istá tým, čo vlastne robí. Kráčala bezducho dolu ulicou a nevnímala ani to, že jej otec ide naproti. Ten len zrazu zbadal, ako sa jeho dcéra zrútila do kríkov a odniesol ju domov. V posteli strávila dva dni, kým k nim prišiel lekár a poslal ju do nemocnice.

"Keď mojim rodičom a mladšiemu bratovi ukázali sken môj mozgu, ich tváre sa zamračili a ja som sa bála toho, čo zočili. Keď som ho uvidela, zostala som šokovaná, v polovici môjho mozgu bola čierna zrazenina, ktorá zastavila prietok krvi," spomína na zlé obdobie Georgie, ktorá sa na klinike zotavovala ďalší týždeň.

Kvôli mŕtvici má teraz obmedzené periférne videnie na pravom oku a denne musí brať aspirín na zriedenie krvi. Lekári sa domnievajú, že všetko má na svedomí hormonálna antikoncepcia, ktorú Angličanka užívala od svojich 16 rokov.

Ani zdravotné komplikácie však Georgie neodradili od účasti v súťaži krásy, ktorá sa konala 15. septembra v Essexe a jej víťazka postúpila do finále v Disneylande v Paríži. "Dúfam, že táto akcia mi pomôže zabudnúť a prekonať túto desivú skúsenosť. Strata zraku je príšerná najmä preto, že sa to stalo z ničoho nič. Ale som pripravená súťažiť a vyhrať. Bol by to pre mňa mimoriadny úspech," dodala ešte pred súťažou životom skúšaná dievčina pre portál dailymail.co.uk.

Pred mŕtvicou z antikoncepcie vás môže zachrániť rýchly test DNA! Na Vyšetrení sa dozviete o genetickom teste, ktorý odhalí poruchu zrážania krvi. Tak zistíte, či je vhodné, aby ste užívali hormonálnu antikoncepciu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu