Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

Najväčší šalát zapísali do Guinnessovej knihy rekordov

Výroba gigantického šalátu dala študentom zabrať. Zobraziť galériu (3)
Výroba gigantického šalátu dala študentom zabrať. (Zdroj: umass.edu)

AMHERST – Nie je nič lepšie, ako začať školský rok niečím naozaj príjemným. Univerzita v americkom Massachusetts preto už niekoľko rokov, presne v prvý školský deň, organizuje rekordy v oblasti prípravy jedla. Najnovšie sa do Guinnessovej knihy zapísala svojim gigantickým ovocným šalátom.

Armáda päťstovky študentov a zamestnancov Massachusettskej univerzity sa pred pár dňami zapísala do Guinnessovej knihy rekordov. V prvý školský deň sa im totiž podarilo vytvoriť najväčší ovocný šalát na svete. 

Na jeho výrobu použili 150 druhov ovocia, z toho napríklad 204 kg manga, 1651 kg jabĺk, 1170 kg melónu, či niekoľko stoviek kilogramov pomarančov, jahôd, čučoriedok, čerešní, ananásu a tiež sliviek. Namiesto šalátovej misy však na zmiešanie gigantickej lahôdky rekordérom slúžil veľký nafukovací bazén.

Nejde však vôbec o prvý rekord, ktorý spomínaná univerzita dosiahla. Podobné akcie sa totiž v americkom Massachusetts stali už každoročnou tradíciou. V uplynulých rokoch na seba upozornili napríklad rekordom s dusenými morskými rybami.

Viac zaujímavostí zo sveta kníh a širokú ponuku literárnych diel nájdete v internetovom kníhkupectve.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu