Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Šokujúce predpovede na rok 2083: Astronomické ceny, klimatické katastrofy a brutálne technológie!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: int)

BRATISLAVA/LONDÝN - Odborníci z britskej investičnej spoločnosti si dali tú námahu, aby z historických údajov daných do súvislosti s ročným tempom rastu zostavili ohromujúci zoznam predpovedí týkajúcich sa našej budúcnosti. Podľa nich tak napríklad polliter mlieka bude stáť v roku 2083 v prepočte neskutočných 360 eur, zatiaľ čo tucet vajec nás vyjde na cca 77 eur. Nielenže sa cena potravín a nehnuteľností vyšplhá do enormných výšok, čakajú na nás aj technologické zázraky a boj so zmenou klímy.

Polliter piva má mať cenu cca 560 eur, ale napríklad taký Big Mac sa po desaťročia udrží na pozoruhodnej finančnej úrovni a stúpne iba na 4,4 eur. Výdavky za priemernú svadbu by však asi odradili veľa zaľúbených párov, keďže ide o sumu 155-tisíc eur, zatiaľ čo starostlivosť o dieťa do 18 rokov by zruinovala celú rodinu, pretože má činiť až 6,6 milióna eur. O niečo drahšie už vyjde iba zakúpenie nehnuteľnosti, ktoré sa má v priemere pohybovať na hranici 8,2 milióna eur.

"Použili sme historické dáta pre výpočet zloženej ročnej miery rastu, ktoré sme potom aplikovali v priebehu nasledujúcich 70 rokov. Tiež sme zahrnuli infláciu s cieľom zabezpečiť lepšie porovnanie s dnešnými cenami. Niektoré z čísel by sa mohli zdať na prvý pohľad šokujúce, ale keď si uvedomíte, že polliter mlieka stál pred 30 rokmi iba 20 pencí, nie je ťažké si predstaviť, že v roku 2083 bude stáť 320 libier," uviedol riaditeľ spoločnosti DGC Asset Management David Garner.

Stránka FutureTimeline.net zase predpovedá, že všetko budú ovládať hyper-inteligentné počítače a priemerný občan bude mať prístup k širokej škále biotechnologických implantátov. Mohlo by ísť o umelé orgány, bionické oči a uši, ktoré poskytnú zmysly hodné Supermana, či nanomateriály zvyšujúce mozgové rozhranie, ktoré výrazne rozšíria nositeľovu inteligenciu. Špecialisti na budúcnosť sa domnievajú, že naše vedecké úspechy budú zahŕňať aj transatlantický tunel poskytujúci rýchle cestovanie medzi USA a Európou.

Množstvo druhov živočíchov, ako jašteríc a ľadových medveďov, však zanikne a poľnohospodárstvo bude trpieť dôsledkom "smrtiacich vĺn horúčav". Na vrchole leta sa teploty vo veľkých mestách, ako je Londýn a Paríž, dostanú nad 40 °C. V niektorých južnejších častiach kontinentu sú hlásené teploty nad 50 °C. Tisíce ľudí zomrú na vyčerpanie z tepla.

Nekonečné sucho bude mať za následok lesné požiare a v korytách mnohých riek sa nenájde ani kvapka vody. Španielsko, Taliansko a Balkán sa premenia na púštne národy s podnebím podobným severnej Afrike. Informoval portál dailymail.co.uk.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu