Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Muža (39) požierala smrtiaca baktéria: Rýchlosťou 2,5 cm za hodinu!

Russell sa už čoskoro ožení s Verity Zobraziť galériu (3)
Russell sa už čoskoro ožení s Verity (Zdroj: dailystar.co.uk)

CHATHAM - Tridsaťdeväťročný Brit vďačí svojej obezite za to, že žije. Jeho 170 kilogramov živej váhy ho totiž zachránilo pred smrteľnou kožnou infekciou, ktorá mu požierala telo. Na bruchu i chrbte mu síce ostala nepekná jazvy, ale čo tam po nich. Hlavné je, že je nažive.

Russell Kimble trpel morbídnou obezitou, keď sa pri operácii slabín nakazil nekrotizujúcou fasciitídou (prudko prebiehajúca infekcia mäkkých tkanív, rizikoví sú najmä obézni pacienti s cukrovkou, pozn. red.). Baktéria bola tak agresívna, že mužovo telo "pojedala" rýchlosťou 2,5 centimetra za hodinu. Lekári mu v jednej chvíli dávali dokonca len dve hodiny života.

Muža (39) požierala smrtiaca
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: dailystar.co.uk)

V priebehu jediného dňa sa infekcia, ktorá má v prípade, že sa nelieči, 73-percentnú úmrtnosť, rozšírila do spodnej časti chrbta a zadku. Lekári uviedli Russella na deväť dní do umelého spánku a vykonali na ňom dvadsať operácií, počas ktorých mu v snahe zabrániť šíreniu baktérie odstránili infikované časti tkaniva.

Muža (39) požierala smrtiaca
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: dailystar.co.uk)

Kimble bol z nemocnice v grófstve Kent prepustený po siedmich týždňoch a nestihol vlastnú svadbu. Podľa lekárov prežil len vďaka tomu, že váži tak veľa. Zabijacka baktéria sa tak nestihla "prehrýzť" celým jeho telom.

"Keby som nebol taký tučný, už by som tu nebol. Aj tak som ale počas pobytu v nemocnici schudol viac ako tridsať kíl. Teraz, keď som už zdravý, sa konečne môžem oženiť s mojou snúbenicou Verity," povedal rozradostený Russell denníku Daily Mail.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu