Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Muž z mora vylovil záhadného tvora: Zabil ho a zjedol!

Labros svoj čin oľutoval.
Labros svoj čin oľutoval. (Zdroj: greekreporter.com)

ATÉNY - Američan Labros Hydras pripravil svojou nevedomosťou a zadubenosťou svet o unikátny živočíšny exemplár. Na dovolenke v Grécku sa mu totiž podarilo z mora vyloviť raritnú šesťnohú chobotnicu, ale namiesto toho, aby ju odovzdal expertom, si ju radšej ugriloval a zjedol. Svoj čin síce oľutoval, ale vedcom to už veľmi nepomôže.

Labros na chobotnicu narazil pri potápaní a podľa miestnej tradície ju hodil o kameň a priniesol do taverny, aby mu ju spracovali. Šéfkuchár však na jeho počudovanie želanie odmietol, a tak si tento ojedinelý exemplár usmažil sám a nasýtil ním aj svoju rodinu. Po hodovaní sa však rozhodol, že o svoje pochúťke zistí viac a objavil tak, že sa mu práve podarilo skonzumovať úplnú prírodnú raritu.

Inžinier pracujúci vo Washingtone DC bol vraj svojím činom taký zdrvený, že zavolal kamarátovi biológovi, a ten mu jeho neblahé tušenie potvrdil. Podľa portálu tn. cz si Labros chobotnicu upiekol na grile s paradajkou a plátkom citróna a vraj chutila rovnako ako normálna osemnohá.

Američan sa napokon vedeckej komunite za svoje správanie ospravedlnil a teraz pomáha pracovať s biológmi helenistického centra pre podmorský výskum v Aténach.

Prvú šesťnohú chobotnicu objavili v roku 2008, kedy sa zachytila v pasci na kraby pri pobreží južného Walesu. Po preštudovaní ju vrátili späť do otvoreného mora.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu