Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Koniec vráskam zo slniečka

Koniec vráskam zo slniečka Zobraziť galériu (3)
Koniec vráskam zo slniečka (Zdroj: Eucerin)

Vedeli ste, že slnečné lúče môžu spôsobovať predčasné starnutie pleti? Bez kvalitnej ochrany pred UV žiarením je teda celá starostlivosť na omladenie pleti zbytočná!

Slnko potrebujeme k životu. Dodáva nám vitalitu a pocit šťastia. Je tiež nevyhnutné pre tvorbu vitamínu D potrebného pre správny rozvoj a pevnosť kostí. V každom prípade ale na to, aby si telo vytvorilo dostatočnú dávku „déčka“, stačí iba niekoľko minút priameho slnečného svetla denne. Naopak, prílišné vystavovanie sa slnečnému žiareniu má svoje negatívne dôsledky. A to, bohužiaľ, neplatí len o extrémnom celodennom opaľovaní. Ľudia často zabúdajú na to, že UV žiarenie dopadá zvlášť na nezakrytú pleť tváre vždy, keď sa pohybujeme vonku.

 

Opálená ≠ zdravá pleť

Mnoho z nás má sklon považovať opálenú pleť za zdravú a krásnu. Lenže skôr opak je pravdou. Dlhodobé alebo intenzívne slnenie spôsobuje predčasné starnutie pokožky a zvýšenú tvorbu vrások. A to ešte nehovoríme o riziku tvorby kožných nádorov! Málokto tiež vie, že pokožka má pamäťové schopnosti, takže si pamätá každé spálenie i z úplného detstva. Všetky vplyvy sa teda sčítajú a negatívne účinky UV žiarenia sa tak v priebehu času môžu násobiť.

 

Chráňte sa po celý rok

Preto je nanajvýš vhodné používať kvalitnú ochranu proti UV žiareniu po celý rok. Okrem UVB žiarenia sa musíme chrániť i proti UVA lúčom, ktoré dopadajú na Zem celoročne, prestupujú hlboko do pokožky a spôsobujú okrem iného chronické poškodenie kožných buniek i starnutie pleti. Našťastie sa dá týmto problémom jednoducho predísť! Vyskúšajte prípravky dermokozmetickej značky Eucerin, ktoré sú vyvíjané špeciálne s ohľadom na jemnejšiu a citlivejšiu pleť tváre a sú ideálne i pod mejkap.

 

TIP

Eucerin ponúka rôzne prípravky podľa typu pleti. Vyberte si buď Zmatňujúcu emulziu na opaľovanie pre zmiešanú a mastnú pleť alebo Vysoko ochranný krém na opaľovanie pre normálnu a suchú pleť.

Viac info na www.eucerin.sk

-reklamná správa-

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu