Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Pripútajte svoje deti: Nehazardujte s ich životmi!

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: OZ Chráňme naše deti)

BRATISLAVA - Blíži sa čas prázdnin a dovoleniek. Sú to chvíle, keď sa po školskom roku plnom stresu a povinnostiach celá rodina vyberie na lov zážitkov. Ak je dejisko dovolenky na Slovensku, alebo v blízkych okolitých krajinách, väčšina z nás cestuje autom. A tu niekedy v návale radosti zabúdame na bezpečnosť. Cestovanie autom, keď sú na "palube" aj deti má totiž svoje zásady.

Vyhnite sa zraneniam

Vedeli ste, že ročne sa na európskych cestách zraní viac ako 100 tisíc detí?  Medzi významné dôvody patrí nedodržiavanie zákonných ustanovení. Napríklad aj povinné pripútavanie detí bezpečnostnými pásmi vo vozidlách určitých kategórií.  Informačno-vzdelávacia kampaň  Občianskeho združenia Chráňme naše deti v spolupráci so spoločnosťou Shell, ktorá podporila tento projekt už i minulý rok, chce  poukázať na problém rizikovosti úrazov a úmrtia detí vo vozidlách počas prepravy. A nejde len o upozorňovanie na používanie autosedačiek, či podsedákov. „Pre Shell je jednoznačnou prioritou číslo jeden bezpečnosť. Už minulý rok sa spoločnosť Shell Slovakia stala jedným zo signatárov Európskej charty bezpečnosti cestnej premávky, ktorej cieľom je prispieť k zníženiu počtu úmrtí v dôsledku dopravných nehôd na európskych cestách. Bezpečnosť sa týka rovnako našich zákazníkov ako aj zamestnancov a ich detí a preto tiež tento rok podporujeme Plyšové hliadky na naších čerpacích staniciach.“ vysvetľuje Igor Janok, riaditeľ prevádzky čerpacích staníc Shell na Slovensku a v Českej republike.

Dôležité zásady

Dôležité je i správne upevnenie tvrdých a ťažkých predmettov ( rôzne fľaše s nápojmi, hracie konzoly). Najrizikovejšou skupinou sa javia deti, ktoré už vyrástli zo sedačky, idú do puberty a vzadu vo vozidle sa pripútavajú iba vo vzácnych prípadoch.  Preto od 11. do 14 júna budú môcť vodiči na čerpacích stanicicach Shell po celom Slovensku stretnúť Plyšové hliadky, ktoré otestujú ich vedomosti súvisiace s prepravou detí vo vozidlách. Od vyškolených tímov získajú aj zaujímavé informácie týkajúce sa dôležitosti prevencie. Rozdávať sa budú informačné letáky a za správnu odpoveď čaká na vodičov plyšová hračka. Hliadku poistila spoločnosť AXA a bude sa pohybovať na vozidle značky VOLVO, ku ktorému sa už tradične viaže bezpečnosť.  Presnú trasu plyšovej hliadky nájdete na www.chranmenasedeti.sk.

-reklamná správa-

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu