Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Dievčatko (10) v Cíferi zachraňoval vrtuľník: Vbehlo pod kolesá auta!

Dievčatko vbehlo šoférovi priamo do cesty Zobraziť galériu (2)
Dievčatko vbehlo šoférovi priamo do cesty (Zdroj: SITA)

CÍFER - Polícia vyšetruje dopravnú nehodu, pri ktorej 10-ročné dievča vbehlo rovno pod kolesá auta. Stalo sa to v Cíferi na Štefánikovej ulici vo štvrtok popoludní. Vodičovi Fordu Galaxy vybehlo do cesty dievčatko spoza zaparkovaného auta.

"Vodič už nedokázal zrážke zabrániť. Pri dopravnej nehode sa dievčatko ťažko zranilo," informovala trnavská policajná hovorkyňa Martina Kredatusová. Ako dodala, pacientku previezli vrtuľníkom do bratislavskej nemocnice. Vodičovi alkohol pri dychovej skúške nezistili.

Chodci sú najzraniteľnejšími účastníkmi cestnej premávky, a to najmä deti a starší ľudia, upozorňuje polícia. "Správanie detí býva impulzívne, nie sú schopné presne odhadovať vzdialenosť a čas. Starší človek má zase zníženú schopnosť zrakového a sluchového vnímania," uviedla Kredatusová. Polícia pripomína blížiace sa prázdniny. "V lete sa viac detí pohybuje na bicykloch, na hry využívajú ulice. V zápale hry si deti neuvedomia, že sú účastníkmi cestnej premávky. Na druhej strane, vodiči by mali rátať s tým, že deti sú nevyspytateľné a keď v blízkosti cesty vidia dieťa, musia predvídať a radšej spomaliť," dodala policajná

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu