Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

USA majú novú zbraň: Je neviditeľná, nezachytia ju ani radary!

X-47B úspešne otestovali Zobraziť galériu (9)
X-47B úspešne otestovali (Zdroj: SITA)

ANNAPOLIS - Americké námorníctvo v utorok otestovalo najmodernejší typ bezpilotného lietadla na svete. Je neviditeľné pre radary a slúžiť vraj bude prevažne k prieskumu. Zatiaľ existuje len v dvoch exemplároch.

Prototyp lietadla X-47B prvýkrát odštartoval z lietadlovej lode SS George HW Bush v Atlantickom oceáne. Vo vzduchu bol vyše hodinu a pristál na základni v Marylande., informoval portál navy.mil.

USA majú novú zbraň:
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: SITA)

Podľa amerického námorníctva ide o významný krok - diaľkovo riadené lietadlá tak bude možné nasadiť aj v akciách vedených z mora, kde zatiaľ armáda používa len stroje s ľudskou posádkou.

"Dnes sme sa stali svedkami významnej udalosti v našom námorníctve. Odštartovali sme proces integrácie bezpilotných lietadiel do pravdepodobne najkomplexnejšieho bojového prostredia, ktoré momentálne existuje," povedal viceadmirál David Buss.

Aktivistov však táto správa príliš nenadchla. Hoci drony v súčasnosti nedokážu zameriavať bez ľudského zásahu, obávajú sa, že to je len ďalší krok k tomu, že už čoskoro budú vedieť tieto "zabijacke roboty" vypáliť aj bez pomoci človeka.

Test neviditeľného lietadla

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu