Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Konšpirácia tvrdí: Liek na rakovinu existuje, farmaceuti to taja!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: topnews.in)

PRAHA/BRATISLAVA - Medzi top strašiakov medzi chorobami patrí rakovina, ktorá si podľa štatistík ročne vyžiada najviac ľudských životov. Okolo smrtiacej nemoci však existuje množstvo konšpiračných teórií, ktoré tvrdia napríklad, že bola vyvolaná umelo za účelom zníženia populácie. A to nie je ani zďaleka všetko.

Liek na rakovinu existuje!

Podľa portálu tn.cz okrem tejto najviac rozšírenej existujú aj ďalšie, ktoré hlásajú, že liek na rakovinu už objavili, ale farmaceutické firmy nám to taja, aby neprišli o svoje zisky. Každopádne v onkológii sa všetko točí okolo základnej otázky: Ako vyliečiť rakovinu? Je naozaj možné, že kdesi v trezore nejakého farmaceutického koncernu leží recept na univerzálny liek proti rakovine? A ako sa zdá, konšpirátori odpoveď už poznajú a uvádzajú aj konkrétne prípady, kedy do zdarného vývoja liekov či metód liečby farmaceutická lobby zasiahla.

Americký vedec Royal Raymond Rife sa narodil sa ešte v devätnástom storočí (v roku 1888) a zomrel v sedemdesiatych rokoch. Jeho najzásadnejším vynálezom bol špeciálny mikroskop, ktorým úplne predbehol dobu. Dokázal zväčšovať až 60000-krát a Rife vyhlasoval, že sa tak dostal na úroveň vírusov.

Rife údajne s pomocou svojho mikroskopu identifikoval ľudské rakovinové vírusy už v roku 1920 a zameral sa na nich ničenie. Vyskúšal najrôznejšie frekvencie svetla a zistil, že dokáže ich kombináciou vyhubiť ľubovoľné vírusy spôsobujúce napríklad opar, detskú obrnu, meningitídu, tetanus, chrípku a ďalšie.

V roku 1934 vraj Rife pred lekárskym výborom v južnej Kalifornii dokázal vyliečiť úplne všetkých pacientov s rakovinou, ktorých mu priviedli. Predstava, že by niečo také úplne zruinovalo farmaceutický trh, je celkom logická. Konšpirátori tvrdia, že práve preto bol Rife zámerne umlčaný a výsledky jeho práce úmyselne rozkradnuté a zničené...

Chemoterapia zabíja!

Vedci zistili, že chemoterapia ťažko poškodzuje zdravé bunky v tele a spustí u nich tvorbu proteínu, ktorý udržuje a podporuje tvorbu nádorov. Tento záver výskumu publikoval tím vedcov v časopise Nature Medicine.

Je zrejmé, že chemoterapia ľudskému telu nesvedčí a nesmierne ho zaťažuje. Ničiť bunky je ostatne zmyslom chemoterapie. A hoci lekári spoločne s vedcami prichádzajú so stále dokonalejšími metódami liečby, prevažujúcim odborným názorom je, že bez chemoterapie sa liečba niektorých druhov rakoviny ešte dlho nezaobíde.

Ako teda rakovinu liečiť? Táto kategória mýtov a povier okolo rakoviny je najpočetnejšia. Neustále sa vynárajú prostriedky aj metódy liečby, ktoré nezriedka hraničia so šarlatánstvom. Veľmi často za nimi stoja samozvaní liečitelia, pre ktorých je rakovina zaujímavý biznis. Najnovšie sa tak na internete môžete napríklad dočítať, ako si vyliečiť rakovinu s pomocou jedlej sódy a javorového sirupu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu