Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Poznáme recept na šťastný deň: Toľkoto minút musíte presexovať!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: int)

NEW YORK - Ideálny deň pre človeka je ten, v ktorom sa môže venovať 106 minút sexu a len 36 minút práci. Tvrdí to aspoň štúdia, ktorú uskutočnili americkí a nemeckí výskumníci pre denník Journal of Economic Psychology. Prevažná väčšina ľudí je podľa nich nespokojná preto, že denne trávia v priemere 244 minút v práci a len sedem minút nejakou svojou obľúbenou činnosťou.

Na základe získaných poznatkov u 909 osôb výskumníci vypracovali optimálnu dennú náplň pre šťastie človeka. Aktívny deň pritom stanovili na 16 hodín. Najviac by sa mal človek venovať sexu (106 minút), potom spoločenským kontaktom (82 minút), relaxácii (78), jedlu (75), meditácii / modleniu (73), cvičeniu (68), telefonovaniu (57) a sledovaniu televízie (55).

Denne by mali ľudia tiež venovať vždy okolo 40 minút príprave jedla, domácemu využívaniu počítača, domácim prácam, starostlivosti o deti a zdriemnutiu si. Len 36 minút by šťastnému človeku mala každý deň zabrať práca a len 33 minút dochádzanie do nej, tvrdí tím na čele s výskumníkmi Sébastienom Pokuttou a Christianom Krollom.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu