Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Renomovaný fyzik: Vo vesmíre jednoznačne existujú mimozemšťania!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: assault.it)

WASHINGTON - Televízny kanál Science Channel začal vysielať nový seriál s názvom "Sme sami?", v ktorom oslovil niekoľko prominentných vedcov, aby odpovedali na pálčivú otázku týkajúcu sa vesmíru. Podľa osloveného fyzika Michia Kaku je Mliečna dráha taká veľká, že štatisticky vzaté, mimozemšťania jednoducho existujú.

"Niektorí vedci tvrdia, že sme možno jediné formy života vo vesmíre. To je hlúposť! Mám na mysli, koľko hviezd je tam vonku vo vesmíre? Hubblov teleskop rozpoznal asi sto miliárd galaxií - a to je iba viditeľný vesmír," vysvetlil Kaku s tým, že každá galaxia sa skladá zo stoviek miliárd hviezd. "Spočítajte si sto miliárd krát sto miliárd je jednotka s 22 nulami za sebou. Určite vo vesmíre existujú mimozemšťania," dodal.

Nedávne objavy NASA potvrdzujú existenciu veľkého množstva planét v našom galaktickom susedstve, a počet svetov podobných Zemi neustále narastá, čo vyvoláva očakávania, že sa na mnohých z nich vyvinul život. Otázkou však zostáva, ako veľmi inteligentný by mohol byť.

"Existujú tri základné zložky pre vznik modernej civilizácie," uviedol Kaku.

"Po prvé, musíte mať stereofónne oči - oči lovca - pretože dravce sú múdrejšie ako korisť. Ak ste dravec, to znamená, že musíte mať maskovanie a ochranu. Musíte byť schopní prekabátiť korisť."

"Po druhé, musíte mať protiľahlý palec, pazúr, chápadlo - niečo, pomocou čoho môžete vytvárať stroje a nakoniec, vesmírne lode."

"A po tretie, jazyk. Musíte byť schopní akumulovať vedomosti medzi generáciami. Vedomosti, ktoré získate z tejto generácie, majú byť odovzdané s cieľom vytvoriť obrovskú civilizáciu schopnú priviesť vás ku hviezdam."

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu