Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Čo robiť, aby plány nezostali iba na papieri?

Ako ochrániť rodinu? Zobraziť galériu (2)
Ako ochrániť rodinu? (Zdroj: axa)

Skvelý spisovateľ, komik a režisér, Woody Allen, raz povedal: „Ak chcete rozosmiať Boha, povedzte mu o svojich plánoch.“ V jeho typicky skeptickej póze veľmi jasne pomenoval, ako veľa z nášho ľudského šťastia záleží na náhode a ako ľahko sa môžu veci zvrtnúť.

Smutný príbeh

Pani Anka so svojím manželom majú tri deti, všetky sú dcéry. Ako v rozprávke. Dievčatá im robia radosť, výborne sa učia. Dve mladšie sú na gymnáziu, najstaršia študuje medicínu.

V jednej chvíli, približne pred rokom, sa však rozprávka skončila. Jedna nezavinená autonehoda obrátila ich život naruby. Otec zostal dlhodobo na vozíku a bez práce, rodina prišla nielen o podstatnú časť úspor, ale aj o jeho pravidelný príjem. Kurzy angličtiny, krúžky, sen o semestri v zahraničí, to všetko sa stalo ťažko zvládnuteľným finančným snom.

Ako ochrániť rodinu?

„V prvej chvíli je najdôležitejšia podpora rodiny,“ spomína pani Anka. Má na mysli najmä morálnu podporu, ale priznáva, že nezostáva iba pri nej. „Nechceli sme sa stať bremenom pre svojich najbližších, ale boli nám naozaj úžasnou oporou. Pomáhali nám, ako vedeli. Dobrým slovom aj peniazmi. Stálo ich to veľa energie. Nechcem si však ani predstaviť, že by sme nemali životné poistenie a boli by sme na manželovu rodinu úplne finančne odkázaní.“

Aby vaše plány nezostali iba na papieri

Mnohí z nás majú vo svojom okolí niekoho blízkeho, kto zažil čosi podobné. Nečakaná udalosť dokáže rozhádzať naše plány ako domček z kariet. Stane sa čosi, čo nám znemožní dlhodobo pracovať a strata výplaty sa okamžite prejaví. Rozostavané domy, úvery, ktoré sa nevládzu ďalej splácať a prudké zníženie životného štandardu sú skutočným strašidlom.

Snáď najhorší je však pocit rodiča, ktorý musí odoprieť dôležité veci svojmu dieťaťu.

Životné poistenie je v niečom podobné bezpečnostným pásom v aute. Tisíckrát ich nemusíte potrebovať, ale až sa niečo stane, budete radi, že ste ich mali. O to viac, že v súčasnosti existujú poistenia, kde už za 10 eur mesačne vám môže byť v prípade trvalých následkov úrazu vyplatené plnenie až do 200 tisíc eur. 

-reklamná správa-

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu