Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Bratislavská reštaurácia boduje: Dostala sa do knihy bláznivých miest sveta!

Do knihy Birgit Krols sa dostala aj slovenská reštaurácia. Zobraziť galériu (4)
Do knihy Birgit Krols sa dostala aj slovenská reštaurácia. (Zdroj: sita, internet)

BRATISLAVA – Ďalšia zo slovenských reštaurácií zaujala! Kým prednedávnom sme vás informovali o úspechu bratislavskej reštaurácie, ktorá sa v rebríčku 101 najlepších európskych reštaurácií ocitla na 80. mieste, tentoraz sa iná reštaurácia prepracovala až do knihy svetového rozmeru. Informoval o tom nemecký denník Frankfurter Allgemeine Zeitung.

 

Reštaurácia UFO vysoko nad Dunajom sa objavila v publikácii „Crazy Places“ (Bláznivé miesta) autorky Birgit Krols žijúcej v Belgicku. Tá vo svojej knihe zobrazuje a opisuje množstvo nezvyčajných reštaurácií, podivných hotelov a kurióznych barov. Na 192 stranách predstavuje miesta, ktoré vyrážajú dych a možno ich zaradiť medzi podivné.

Je preto úspechom, že spomedzi svetových unikátov si autorka knihy vybrala aj vyhliadkovú reštauráciu na šikmom pylóne oceľového Mosta SNP, ktorý bol postavený v rokoch 1967 až 1972. Zaujímavosť, ktorú autorka v knihe spomína, je, že vďaka pylónu vysokému takmer 85 metrov, na ktorého vrchole stojí reštaurácia, majú návštevníci možnosť vychutnať si jedinečný výhľad na panorámu hlavného mesta.

Most SNP s reštauráciou UFO.
Zobraziť galériu (4)
Most SNP s reštauráciou UFO.  (Zdroj: SITA)

Bratislavská reštaurácia však oproti iným kurióznym miestam spomenutým v knihe pôsobí pomerne konzervatívne. Do publikácie sa totiž dostala aj reštaurácia v Hongkongu, kde sa zákazníci usadia na záchod a vychutnávajú si jedlo servírované v bizarných tvaroch fekálií. Ako servítku využívajú samozrejme toaletný papier.  

Obedovať na záchode? V Honkongu nič neobvyklé.
Zobraziť galériu (4)
Obedovať na záchode? V Honkongu nič neobvyklé.  (Zdroj: internet)

Autorku knihy nezaujali len zvláštne reštaurácie. Zaujímavo vyznieva možnosť prenocovať v holandskom prístave a nad zemou. Hotelová izba je totiž umiestnená v žeriave a raňajky „do postele“ sa k hosťom dostávajú pomocou výťahu. Kto uprednostňuje pevnú pôdu pod nohami, môže sa ubytovať v zaujímavom hoteli Propeller Island City Lodge v Berlíne. V jednej z izieb nájdete všetok nábytok nalepený na strope, ďalšia sa skladá zo samých zrkadiel.

V Holandsku sa dá prespať aj v žeriave.
Zobraziť galériu (4)
V Holandsku sa dá prespať aj v žeriave.  (Zdroj: internet)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu